Uskumatu: riik jättis Kanepi jälle toetuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Kultuuriminister kinnitas riigi spordistipendiumide komisjoni ettepaneku ja määras 2010. aasta teise poolaasta riiklikud spordistipendiumid. 58 stipendiaati esindavad 27 erinevat spordiala, stipendiumide maksmiseks kulub teisel poolaastal kokku 840 000 krooni. Aga nii uskumatu kui see ka pole - Kaia Kanepit toetuse saajate nimekirjas pole!

Kanepi jäi toetuseta ka eelmisel korral ja toona põhjendas kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil seda järgmiselt: «Spordialaliitude poolt esitatud kandidaatide hindamisel arvestas komisjon eelkõige 2009. aastal rahvusvahelistel tiitlivõistlustel saavutatud tulemusi, osalemist treening- ja võistlusprotsessis, tulevikuplaane ning professionaalset suhtumist eesmärkide saavutamisesse.»

Kanepi jõudis tänavu Wimbledonis ja USA lahtistel veerandfinaali ning võitis Palermos oma esimese WTA turniiri. Kas need siis pole piisavalt head tulemused?

Kanepi isa Jaak Kanepi sõnul pole kultuuriministeeriumi otsuses midagi üllatavat. «Kaia ega ka ülejäänud tiimiliikmed sellest suurt numbrit ei tee,» kinnitas ta Postimehele. «Me saame aru, et teistel sportlastel, kes ei saa võistlustelt selliseid auhinnarahasid nagu tennises liigub, on seda toetust rohkem vaja.»

Jaak Kanepi lisas, et tegelikult on tema tütar riigilt juba abi saanud – hasartmängumaksu nõukogult sai ta kevadel toetuseks 200 000 krooni.

5000-kroonise kuustipendiumi saavad kettaheitja Gerd Kanter, suusataja Andrus Veerpalu ning sõudjad Tõnu Endrekson, Jüri Jaanson, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Stipendiumi suurusega 3000 krooni kuus saavad judoka Martin Padar, kergejõustiklased Ksenija Balta ja Mikk Pahapill, purjetaja Deniss Karpak, sõudja Kaisa Pajusalu ning ujuja Kardo Ploomipuu.

 2000-kroonise stipendiumi saavad allveesportlased Nikolai Tover  ja Galija Sattarova, jalgrattur Grete Treier, judokad Grigori Minaškin ja Künter Rothberg, karateka Lauri Mengel, kergejõustiklased Anna Iljuštšenko, Märt Israel, Maris Mägi ja Andres Raja, kulturismi ja fitnessi sportlane Liisa Otsus, käsipallur Uku-Tanel Laast, laskesuusatajad Eveli  Saue ja Roland Lessing, laskesportlane Veera Rumjantseva, maadleja Epp Mäe, maletajad Ottomar Ladva ja Triin Narva, orienteeruja Tõnis Erm, poksija Ainar Karlson, purjetajad Karl-Martin Rammo, Marjaliisa Umb ja Elise Umb, sulgpallur Raul Must, suusatajad Peeter Kümmel ja Jaak Mae, taekwon-do sportlane Eduard Ištšik, tennisist Jürgen Zopp, triatleedid Marko Albert ja Aleksandr Latin, tõstesportlane Leho Pent, iluuisutaja Jelena Glebova, ujujad Martti Aljand, Triin Aljand, Martin Liivamägi ja Jane Trepp, veemotosportlased Lembit Aaslav-Kaasik ja Rasmus Haugasmägi, vehklejad Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu, Nikolai Novosjolov ja Nelli Paju, vibusportlane Reena Pärnat ning rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Karl Jaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles