Inglismaa jätkab täiseduga, Venemaale valus kaotus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney Sloveenia vastu löödud väravat tähistamas.
Wayne Rooney Sloveenia vastu löödud väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

2016. aasta EM-valiskarjas jätkab E-alagrupis täiseduga Inglismaa koondis, kes alistas võõrsil 3:2 Sloveenia. Inglased on võitnud kõik senised kuus matši ja grupis jätkatakse täisedu 18 punktiga.

Sloveenia asus koduväljakul juhtima, kui 37. minutil jõudis tabamuseni Milivoje Novakovič. Seejärel oli kavas Londoni Arsenali poolkaitsja Jack Wilshere’i soolo, kes jõudis väravani 57. ja 73. minutil.

84. minutil tõi Nejc Pečniku tabamus tabloole viigi, kuid kaks minutit hiljem vormistas matši lõppseisu Wayne Rooney. Rooney on nüüd koondise eest löönud 48 väravat ja sellega jagab ta Inglismaa koondise väravalööjate kõigi aegade edetabelis Gary Linekeriga teist kohta. Esimene on 49 tabamusega Bobby Charlton.

Kui Inglismaa on E-alagrupis 18 punktiga liidriks, siis Sloveenia arvel on üheksa silma. Eesti kerkis San Marino alistamise järel seitsme punkti peale ning San Marinol on kirjas üks punkt. Eile hilisõhtul alistas Šveits veel võõrsil 2:1 Leedu.

E-alagrupi tabeliseis: 1. Inglismaa 18, 2. Šveits 12, 3. Sloveenia 9, 4. Eesti 7, 5. Leedu 6, 6. San Marino 1.

G-alagrupis sai valusa kaotuse Venemaa, kes jäi Moskvas 0:1 alla Austriale. Matši ainsa värava lõi Marc Janko. Austria hoiab G-alagrupis 16 silmaga kindlat liidrikohta. Venemaa on kaheksa punktiga kolmas. Teises sama alagrupi kohtumises tegid Liechtenstein ja Moldova 1:1 viigi. Liechtensteinil on nüüd koos viis ja Moldoval kaks punkti. Hilisõhtuses kohtumises alistas Rootsi 3:1 Montenegro.

G-alagrupi tabeliseis: 1. Austria 16, 2. Rootsi 12, 3. Venemaa 8, 4. Montenegro 5, 5. Liechtenstein 5, 6. Moldova 2.

C-alagrupis tundis täna võidurõõmu Ukraina, kes alistas 3:0 Luksemburgi. Hispaania alistas tänu David Silva tabamusele võõrsil 1:0 Valgevene ning täiseduga jätkav Slovakkia oli 2:1 üle Makedooniast.

C-alagrupi tabeliseis: 1. Slovakkia 18, 2. Hispaania 15, 3. Ukraina 12, 4. Valgevene 4, 5. Makedoonia 3, 6. Luksemburg 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles