Peaminister Rõivas: võiksime ühiselt pingutada, et suur korvpallivõistlus Eestisse tuua

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Martin Ilustrumm

Eile riigikogus toimunud peaministri Taavi Rõivase umbusaldusavalduse arutelu käigus mainis Reformierakonna esimees, et Eestis peaks ühiselt pingutama selle nimel, et mõni suur korvpallivõistlus siin toimuks.

Keskerakonda kuuluv Eesti Korvpalli Liidu president Jüri Ratas uuris Rõivaselt, kuidas viimane selgitaks ettevõtjatele majutusastuste käibemaksumäära tõusu.

«Minu vestlused turismiettevõtjatega on väga tihti jõudnud selleni, et ka nemad ütlevad, et veel olulisem kui hinna võimalikult all hoidmine maksusoodustuse kaudu on see, kui on rohkem põhjuseid, miks Eestisse tulla, kui Eestit sihtkohana tuntakse senisest rohkem,» selgitas Rõivas.

«Järelikult peame ühiselt pingutama selle nimel, et oleks rohkem põhjuseid Eestisse tulla ja nende põhjuste all kvalifitseeruvad nii asutused – olgu selleks ERM, olgu selleks Lottemaa, olgu Audru Ring, Narva bastionite renoveerimine või mõni muu uus asi, mida me suudame järgneva perioodi jooksul välja mõelda – või kui me suudaks näiteks korvpallis mõne suure turniiri Eestis korraldada, siis ka see kindlasti aitaks Eesti arengule oluliselt kaasa. Ma arvan, et me võiksime ühiselt pingutada selle nimel, et mõni suur korvpallivõistlus ka Eestisse tuleks.»

Peaministri umbusaldamine kukkus riigikogus eile läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles