Karl Külaots tegi Soome koondise eest vägeva esituse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Külaots.
Karl Külaots. Foto: volley.ee

Viimasel hetkel Soome võrkpallikoondisse kutsutud eesti juurtega 21-aastane diagonaalründaja Karl Külaots pääses Euroopa mängudel Bakuus kohe algkuuikusse ja oli 27 punktiga ülekaalukalt resultatiivseim 3:2 võidumängus Aserbaidžaani üle.

Kohtumise geimid lõppesid Soome poolt vaadatuna 22:25, 21:25, 25:18, 25:18, 15:13. Ossi Rumpunen panustas võitu 16, Markus Kaurto 15 ja kapten Toni Kankaanpää 12 punkti, vahendab volley.ee.

Esimesi Euroopa mänge korraldava Aserbaidžaaniga oli Soome koondis kohtunud vaid korra, Spring Cup-il 2004 Tallinnas, võites 3:0. Nüüd Bakuus lubati väljakuperemeestel end maksma panna kahes esimeses geimis, aga mitte enam. Soome uudisteagentuuri teatel oli alates kolmandast geimist peategelane Külaots. Tema tõi soomlastele ka mängu viimase punkti.

Soome jaoks jätkub turniir täna hommikul, kui minnakse vastamisi Prantsusmaaga. Meenutagem, et mitmed tugevad maad on Euroopa mängudel esindatud teise garnituuriga (ka soomlased), esindusmeeskonnad on juunis ja juulis hõivatud Maailmaliiga mängudega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles