Paljude ratturite lemmikmaraton on tagasi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere rattamaraton
Rakvere rattamaraton Foto: Tairo Lutter

Kunagine paljude maastikuratturite lemmik, Rakvere Rattamaraton on endisel kujul tagasi ning kõigil soovijail on eeloleval pühapäeval võimalik põnevat rada MTBest maratonide sarja neljanda etapi raames nautida.

Aastaid Eesti maastikurattamaratonide kirsiks tordil olnud Rakvere Rattamaraton taandati mõneks aastaks suurelt areenilt, toimudes väiksemal kujul Mõedaku suusakeskuses, kuid on nüüd endisel kujul tagasi Rakvere kesklinnas.

«Trass on väga paljuski sama, nagu siis, kui viimati sõideti Rakvere Rattamaraton, alguse ja lõpuga kesklinnas. Ratturid suunduvad kesklinnast Vallimäe kaudu Palermo terviseradadele, läbi tunneli Kõrgemäele ning sealt edasi Siplasmäele. Kokkuvõtlikult on rada tehniline ning peaks vastama maastikuratturite ootustele. Suurim muutus on see, et varasemalt oli põhidistants kaks ringi, siis nüüd on üks ja suur, 50-kilometrine ring,» sõnas 13. Rakvere Rattamaratoni peakorraldaja Vahur Leemets.

13. Rakvere Rattamaratonile on hetkeseisuga end kirja pannud 674 ratturit, kelle seas ka sarja üldliider Caspar Austa ning naistearvestuse liider Greete Steinburg. Mõlemat ratturit on pühapäeval ka Rakverre oodata, et seal oma liidrisärke kaitsta. Lühisõitude liider on kohaliku rattaklubi, RR Siplased esindaja Robin Kreegimets ning parim võistkond RedBike-Actual ja parim naiskond on RedBike/Purustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles