Skandaali sattunud Mo Farah: ma pole kunagi dopingut tarvitanud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah.
Mo Farah. Foto: SCANPIX

Dopingusüüdistuste keskele sattunud Briti pikamaajooksja Mo Farah tegi oma Facebooki lehel avalduse, kus eitab igasugust dopingutarvitamist.

«Ma pole elu sees võtnud tulemusi parandavaid aineneid ja ei võta neid ka tulevikus. Olen karjääri jooksul andnud sadu dopinguteste ja need on olnud kõik negatiivsed,» kirjutas Farah.

Juuni alguses linastunud BBC dokumentaalfilmis väideti, et Farah' treener Alberto Salazar andis 2002. aastal oma teisele hoolealusele Galen Ruppile testosterooni. Viimastel päevadel kirjutas aga Daily Mail, et Farah jättis enne 2012. aasta kodust Londoni olümpiat andmata kaks dopinguproovi. Londonis krooniti ta olümpiavõitjaks nii 5000 kui 10 000 meetri jooksus.

«Olen neid kahte andmata jäänud proovi täielikult põhjendanud, kusjuures need on mu ainukesed andmata jäänud proovid karjääri jooksul. Ametnikud mõistsid olukorda ja lõpuks oli kõigil selge, et need polnud midagi muud, kui lihtsalt vead,» vastas Farah väidetele.

«Kaks viimast nädalat on olnud minu elu kõige raskemad - mu ümber on kuulujutud ja spekulatsioonid, mis on täiesti valed. Kõik see on mõjutanud minu peret ja sõpru ning on teinud mind vihaseks ja pettunuks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles