Kanada imesprinterilt oodatakse Bolti ja Gatlini alistamist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre De Grasse (vasakul).
Andre De Grasse (vasakul). Foto: SCANPIX

Tänavu suvel Pekingis peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel saavad meeste 100 ja 200 m jooksud olema tõelised põnevusetendused. Kui pikka aega on oodatud maailmarekordimehe Usain Bolti ja ameeriklase Justin Gatlini duelli, siis aina enam oodatakse ka 20-aastase Kanada sprinteri Andre De Grasse sekkumist tiitliheitlusesse.

De Grasse näitas hiljuti suurepäraseid esitusi USA üliõpilaste meistrivõistlustel, kus ta läbis 100 m 9,75ga ja 200 m 19,58ga. Kumbki tulemus siiski kõigi aegade edetabelisse ei läinud, kuna mõlema jooksu ajal puhus lubatust veidike tugevam taganttuul, kirjutab NBC Sports.

Siiki usub De Grasse, et ta on võimeline sarnaseid esitusi tegema ka ala suurnimedega konkureerides. «Tunnen, et olen võimeline nendega heitlema. Pean lihtsalt keskenduma ja olema enesekindel. Ma ei tohi neid karta, kuna nemad on varasemalt suuri tiitleid võitnud,» sõnas De Grasse.

De Grasse ametlikuks rekordiks 100 m jooksus on 9,97 ja 200 m jooksus 20,03.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles