DTMi meister pääseb Austrias vormel-1 auto rooli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Wittmann.
Marco Wittmann. Foto: SCANPIX

Vormel-1 võistkonnad jäävad nädalavahetusel peetud hooaja kaheksanda etapi järel Austriasse Red Bull Ringile, kus toimub järjekordne testisessioon. Tavapäraste nimede seas annab mitu meeskonda võimaluse vormel-1 autosse istuda huvitavatele sõitjatele.

Sel hooajal sarjas kihutavatest meestest jäävad autot testima Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Max Verstappen, Felipe Nasr ja Fernando Alonso, vahendab MTV3. Mercedese testisõitja Pascal Wehrlein keerab avapäeval Force India ja teisel Mercedese rooli, Williamsiga tuleb teisipäeval taas rajale Susie Wolff.

Ferrari rooli pääseb teisipäeval esmakordselt noor 19-aastane itaallane Antonio Fuocoa, kes tänavusel hooajal võistleb GP3-sarjas. Kolmapäeval sõidab Ferrariga mullusest hooajast vormel-1 võistluskogemust omav mehhiklane Esteban Gutierrez. Toro Rosso lubab kolmapäeval rajale DTMi ehk Saksamaa turismiautode sarja meistri Marco Wittmanni, kes pidanuks vormel-1 autot testima tegelikult juba mullu novembris Imolas, kuid siis jäi testisõit kehva ilma tõttu ära.

Ainsa võistkonnana ei osale teisipäeval ja kolmapäeval toimuvatel testidel sarja punane latern Manor Marussia, keda kimbutab jätkuvalt rahapuudus. «Meie jaoks on see test vale asi valel ajal vales kohas,» kommenteeris Marussia tiimijuht Graeme Lowdon loobumist Sky Sportsile. «Keskendume parem muudele asjadele,» lisas ta. Marussia kasutab endiselt 2014. aasta autot ja Ferrari mullust jõuallikat. Tiim loobus ka sarja eelmistest testipäevadest, mis peeti maikuus Barcelonas.

Vormel-1 sarja test Austrias, sõitjad teisipäeval ja kolmapäeval:

Mercedes: Nico Rosberg, Pascal Wehrlein

Ferrari: Antonio Fuoco, Esteban Gutierrez

Williams: Susie Wolff, Valtteri Bottas

Red Bull: Daniel Ricciardo, Pierre Gasly

Force India: Pascal Wehrlein, Esteban Ocon

Lotus: Romain Grosjean, Jolyon Palmer

Toro Rosso: Max Verstappen, Marco Wittmann

Sauber: Raffaele Marciello, Felipe Nasr

McLaren: Stoffel Vandoorne, Fernando Alonso

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles