Briti meedia: Petr Cech liitus Londoni Arsenaliga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petr Cech (vasakul) hakkab edaspidi Arsenali ja Chelsea omavahelistes mängudes tõrjuma hoopis sinisärkide pealelööke.
Petr Cech (vasakul) hakkab edaspidi Arsenali ja Chelsea omavahelistes mängudes tõrjuma hoopis sinisärkide pealelööke. Foto: SCANPIX

Briti väljaande Daily Mail teatel on Londoni Arsenali jalgpalliklubi ostnud linnarivaalilt Chelsealt väravavahi Petr Cechi.

33-aastane tšehh liitus Chelseaga 2004. aastal ning veetis seal kindla esiväravavahina kümme hooaega. Lõppenud hooajal kaotas Cech aga esikinda koha noorele belglasele Thibaut Courtois'le, pääsedes liigas väljakule vaid kuues ning kõikide sarjade peale kokku 15 mängus. Cech võitis 11 klubis veedetud aasta jooksul Chelseaga praktiliselt kõik, mis võimalik - Meistrite liiga, Euroopa liiga, neli Inglismaa meistritiitlit, neli Inglismaa karikat, kolm liigakarikat ja kaks Inglismaa superkarikat ehk Community Shieldi.

114 korda Tšehhi koondist esindanud Cech soovis uueks hooajaks taas kindlat mängupaika ning kuna tema kindel soov oli ühtlasi ühes perekonnaga Londonisse jääda, jõutigi Arsenaliga lõpuks kokkuleppele. Cechi käimasolev leping Chelseaga oleks lõppenud järgmise hooaja järel. Daily Maili kinnitusel leppisid nüüd lõpuks ka klubid Cechi hinnasildis kokku ning väravavaht vahetab klubi 11 miljoni naela eest. «Ta päästab oma klubile hooaja jooksul 12 kuni 15 punkti,» tunnustas Chelsea kapten John Terry hiljuti pikaajalist klubikaaslast.

Arsenali ridades on seega hetkeseisuga kolm tipptasemel väravavahti - Cech, mulluse hooaja esinumbrina lõpetanud David Ospina ning hooaja käigus esinumbri kohalt pingile tõrjutud poolakas Wojciech Szczesny. Cechi saabumisega seoses on tõenäoline, et Arsenal loobub vähemalt ühest seni klubis olnud puurilukust. Tõenäoliselt on lahkujaks Ospina, kes on väidetavalt juba jõudnud isiklikes lepingutingimustes kokkuleppele Türgi suurklubi Istanbuli Fenerbahcega.

Cech võib Arsenali eest ametlikus mängus debüüdi teha 2. augustil, kui karikavõitja peab Wembley staadionil superkarika kohtumise. Iroonilisel kombel on nende vastane selles mängus ei keegi muu kui lõppenud hooaja Inglismaa meister ehk Chelsea. Liigas kohtuvad Londoni klubid esmakordselt 19. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles