FIA peatas endise vormel-1 sõitja litsentsi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaime Alguersuari
Jaime Alguersuari Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) peatas ametlikult vormelisõitja Jaime Alguersuari superlitsentsi, sest hispaanlast vaevavad tervisemured.

25-aastane Alguersuari, kes tänavu võistleb elektrivormelite sarjas, kukkus eelmisel etapil Moskvas ootamatult kokku. Alguersuari kinnitusel olid põhjuseks vedelikupuudus ja võistlusjärgne kurnatus, kuid FIA tahab siiski veenduda, et tema tervisega on kõik korras. Litsentsi peatamise tõttu ei saa hispaanlane aga osaleda eeloleval nädalavahetusel peetaval Formula-E sarja avahooaja viimasel etapil Londonis.

Tema asemel võtab Virgini tiimi autos koha sisse Manori vormel-1 võistkonna testisõitja Fabio Leimer. Alguersuari on tänavu osalenud kõikidel Formula-E etappidel, tema parim tulemus on Buenos Aireses saadud neljas koht. Üheksa etapi järel on hispaanlane sarjas 30 punktiga 11. kohal. Vormel-1 sarjas võistles Alguersuari aastatel 2009-2011 kaks ja pool hooaega, osaledes Toro Rosso meeskonnas 46 etapil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles