Serbia ja Valgevene jõudsid naiste EMil poolfinaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia mängijad said veerandfinaalis jagu Türgist.
Serbia mängijad said veerandfinaalis jagu Türgist. Foto: SCANPIX

Naiste korvpalli EMil Ungaris on selgunud kaks esimest poolfinalisti, kui Serbia sai jagu Türgist ning Valgevene Leedust.

Serbia, kes vahegrupi viimases mängus tunnistas Leedu paremust, alistas veerandfinaalis Türgi 75:63. Murranguliseks osutus kolmas veerand, kus Serbia riietusruumist tulles tegi 14:2 vahespurdi ning võitis veerandaja 26:11, vahendab basket.ee.

Türgi tabas paremini – 53 vs 39 %, kuid Serbia oli lauas üle 36-27. Serbia vaieldamatuks liidriks oli Ana Dabovic 31 punktiga, Jelena Milovanovic lisas 15 punkti. Lara Sanders tõi Türgile 25 punkti ja 10 lauapalli.

Teises mängus alustas Valgevene Leedu vastu suurepäraselt, võites poolaja 33:19. Kolmanda veerandi lõpuks oli Leedu kaotusseis 43:51 ning nad võtsid lõpuminutite eel veel järele – ometi, päris punkt-punktini lõunanaabrid ei jõudnud ja Valgevenele lõpuks teenitud võit 68:66. Hoolimata sellest, et Leedu tabas veidi paremini – 45 vs 42 %, oli lauas napilt parem 40-39, kuid korvisöödud 13-10 Valgevenele ning pallikaotusi neil 11 Leedu 16 vastu. Valgevene tegi oma elu keeruliseks eeskätt sellega, et Leedul lasti kaugelt tabada seitse viset (32 %), tabades ise 17st vaid ühe kolmese.

Anastassia Veramejenka tõi võitjatele 15 punkti ja 9 lauapalli. Leedu poolel viskas Kamile Nacickaite 21 punkti ning Monika Grylauskyte 13 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles