Tiitlikaitsja Hispaania pääses EMil poolfinaali üle noatera

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania koondislane Marta Xargay mängus Montenegro vastu.
Hispaania koondislane Marta Xargay mängus Montenegro vastu. Foto: SCANPIX

Ungaris peetavatel naiste korvpalli Euroopa meistrivõistlustel pääses tiitlikaitsja Hispaania üle noatera poolfinaali, kui Montenegrost saadi veerandfinaalis jagu 75:74. Viimane poolfinalist on Prantsusmaa, kes sai 77:74 jagu Venemaa naiskonnast.

Pea kogu mäng kulges hispaanlannade dikteerimisel, ent Montenegro suutis viimasel veerandajal välja tulla kümnepunktilisest kaotusseisust ja viimased viis minutit olid tõeline närvide mäng, kus tehnilise vea teenisid ka mõlema naiskonna peatreenerid. Võitja sai selgeks alles viimastel sekunditel.

20 sekundit enne lõppu tabas Milica Jovanovic kolmese ja viis Montenegro kahega juhtima (74:72). Hspaania poolel murdis Anna Cruz seejärel vastaste korvi alla ja tabas koos veaga ning Hispaania pääses omakorda juhtima 75:74, kui mängida jäi 9,3 sekundit. Montenegro enam korvi ei saanud ja nii pääses tiitlikaitsja siiski poolfinaali.

Võitjatele tõi Alba Torrens 28 punkti, Anna Cruz ja Astou Ndour lisasid kumbki 12 punkti. Montenegro resultatiivseimana viskas Angelica Danielle Robinson 23 punkti.

Venemaa ja Prantsusmaa vaheline veerandfinaal kujunes samasuguseks thrilleriks, kus 31 sekundit enne neljanda veerandaja lõppu oli tablool viigiseis 71:71. Prantslannad said vabavisetest ette 74:71 ja võtsid lõpuks 77:74 võidu. Sandrine Gruda tõi võitjatele 23 ja Epiphanny Prince Venemaale 31 punkti.

Poolfinaalis läheb Prantsusmaa kokku Hispaaniaga. Teises poolfinaalis kohtuvad Serbia ja Valgevene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles