Video: Wozniacki tõusis uueks maailma esireketiks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maarja Värv
Copy
Caroline Wozniacki maailma esireketile antava karikaga.
Caroline Wozniacki maailma esireketile antava karikaga. Foto: SCANPIX

Taani esindaja Caroline Wozniacki alistas täna Pekingis 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri kolmandas ringis tšehhitari Petra Kvitova (WTA 34.) 6:3, 6:2 ja jõudis veerandfinaali. Mis aga veel tähtsam – võiduga kindlustas Wozniacki selle, et uue nädala maailma edetabelis möödub ta ameeriklannast Serena Williamsist ja tõuseb karjääri jooksul esimest korda maailma esireketiks.

20-aastane Wozniacki on esimene Taani tennisist, kes maailma edetabelis esikohale tõusnud. Wozniacki on tänavu võitnud viis turniiri, kuid pole kordagi karjääri jooksul võidutsenud suure slämmi turniiril.

Naiste tennise ajaloos on Wozniacki 20. esireket. Esimene oli 1975. aastal Chris Evert.

«See on alati olnud minu unistus, et ühel hetkel saab minust maailma esinumber,» tunnistas õnnelik Wozniacki.

Viimastel aastatel on palju kritiseeritud edetabeli punktisüsteemi, kuna see võimaldab esikohale tõusta ka neil, kes pole ühtegi suure slämmi turniiri võitnud. Enne Wozniackit jõudsid sel moel liidrikohale Dinara Safina ja Jelena Jankovic. Aga Poola päritolu Wozniackil oli kriitikutele kohe ka vastus valmis mõeldud. «Kuna olen juba ühe oma unistustest täitnud ja saanud maailma esireketiks, siis suure slämmi turniiri võitmine on kahtlemata minu järgmine eesmärk,» selgitas ta. «Olen alles noor, seega mul on veel piisavalt aega. Mul on olnud fantastiline hooaeg ja usun, et võin enda saavutuste üle uhke olla. See on fantastiline tunne, et saan öelda – olen maailma esinumber!»

Vaata videot Wozniacki ja Kvitova mängu viimasest punktist ja sellele järgnenud tseremooniast siit.

Tagasi üles