Dopingupatustajad tõusid MMi eel USA ja Jamaica koondiste esinumbriteks

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asafa Powell Jamaica katsevõistlusel.
Asafa Powell Jamaica katsevõistlusel. Foto: SCANPIX

Eugene’is peetavatel USA kergejõustikukoondise katsevõistlustel pandi paika augustis Pekingis toimuvate maailmameistrivõistluste koondis.

Meeste 100 meetri jooksu võitis Tyson Gay. Distantsi 9,87-ga läbinud 32-aastane Gay pole MMil startinud viimased kuus aastat. 2011. aastal puusavigastuse tõttu Daegu MMilt eemale jäänud Gay põrus 2013. aastal dopingukontrollis, kui tema kehast leiti anaboolsete steroidide kasutamise jälgi. Toona määrati talle aastane võistluskeeld. Karistuse järel naasis sprinter aga üsna pea maailma kiireimate meeste paremikku.

Maailma hooaja edetabeliliider Justin Gatlin on 100 meetri sprindis MMile juba kvalifitseerunud ja osales katsevõistlustel vaid 200 meetri distantsil. Kaks korda keelatud ainetega patustanud Gatlin näitas eeljooksus nii võimsat aega nagu 19,92. Testosterooni tarvitamise eest nelja-aastase võistluskeelu saanud Gatlin naasis võistlusrajale 2010. aastal ja on sellest ajast saadik aina kiiremaid aegu näidanud. Tänavuse hooaja eesmärgiks on ta aga seadnud 100 meetris USA rahvusrekordi purustamise. 2009. aastal Tyson Gay püstitatud rekord 9,69 on läbi aegade teine tulemus ja sellest on kiiremini jooksnud vaid Usain Bolt. «Ma näen rekordi purustamise nimel palju vaeva,» ütles tänavu 100 meetrit 9,74-ga läbinud Gatlin Eurospordi vahendusel, andes sellega konkurentidele tormihoiatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles