Serbia ime, Prantsusmaa finaalineedus ja uus Maria

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia naiskond.
Serbia naiskond. Foto: SCANPIX

Naiste korvpalli Euroopa meistriks krooniti esmakordselt Serbia, finaalis alistati 76:68 Prantsusmaa. Prantsusmaa oli EMi üks ühtlasema koosseisuga naiskondi, eriti võimas on nende eesliin Sandrine Gruda ja Isabelle Yacoubou näol, lisaks ülikogenud mängujuht Celine Dumerc, kes otsustavatel hetkedel alati valmis kastanid tulest tooma. Serbia naiskonda vedasid turniiril õed Dabovicid – kaitses üliagressiivne mängujuht Milica ja rünnakuliider Ana.

Finaali avapoolajal jäi Serbia korduvalt kaotusseisu, ent võitles end sellest välja ja suutis teise poolaja alguses ise 45:38 juhtima minna. Seejuures sai naiskonna kapten ja vaimne liider Milica Dabovic avapoolajal vigastada ja enam väljakule ei tulnudki. Serbia suutis läbi suure-suure võitluse edu lõpuni hoida ja võttis ajaloo esimeses finaalis 76:68 võidu. Prantsusmaa pidi aga teist EMi järjest leppima hõbedaga. Finaali kõige väärtuslikumaks mängijaks ehk MVPks valiti Ana Dabovic, kes avapoolajal viskas vaid neli punkti, ent pani siis sisse teise käigu ja kogus lõpuks 25 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles