Eurosport omandas olümpia teleõigused, Eesti televaataja mängudest ilma ei jää

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: SCANPIX

Täna avalikustati, et aastatel 2018-2024 toimuvate olümpiamängude teleõigused kuuluvad Eurospordi emafirmale Discovery. Kuigi hetkel pole selge, millises mahus olümpiamängud Eesti televaatajani jõuavad, siis päris ilma kindlasti ei jääda.

Discovery võitis aastatel 2018-2024 toimuvate olümpiamängude eksklusiivõigused kõikides platvormides ehk nii televisioonis, internetis kui ka mobiilis näitamiseks. 1,3 miljardi eurone leping hõlmab 50 riiki, välja arvatud Venemaad. Samuti ei puuduta leping 2018. ja 2020. aasta mängudel Prantsusmaad ja Suurbritanniat, sest neile on vastavate mängude õigused juba varem müüdud. Vastavalt lepingule peab Eurosport näitama suvemängudelt 200 tundi ja talvemängudelt 100 tundi teleülekandeid.

ETV sporditoimetuse juhataja Rivo Saarna selgitas, et Eesti televaataja selle tehinguga olümpiast ilma ei jää. «Eesti televaataja jaoks olukord halvemaks kindlasti ei lähe, vaid vastupidi,» rääkis Saarna Postimehele. «Eesti rahvusringhääling osales Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) liikmena meediahankes, kuid parimaks ei osutunud mitte EBU pakkumine, vaid Discovery oma. Meie jaoks tähendab see seda, et õiguste omandamise protsess jätkub. Kindlasti pole midagi ebameeldivat juhtunud ja selles pole midagi imelikku, et kõik EBUsse kuuluvad 50 riiki eraldi ja erinevalt neid õiguseid nüüd edasi omandavad,» selgitas Saarna.

ETV sporditoimetuse juht lisas, et kuigi hetkel on vara rääkida, millisel määral ERR olümpiamänge näitab, siis kindlasti on plaanis seda teha. «Kui Eurosport näitab olümpiat, siis Eesti televaatajal on suurem valikuvõimalus, millist kanalilt vaadata. Aga loomulikult ei hakka Eurosport kunagi näitama Eesti sportlasi, see on ikkagi Eesti rahvusringhäälingu ülesanne olnud ja nii ka jääb,» selgitas Saarna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles