Eesti tõstja sai jagu maailmarekordilisest raskusest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex-Edward Raus
Alex-Edward Raus Foto: Henry Küla

Eile toimus Eesti Näitustes messi Ilu Sõnum 2010 raames kangiga rinnalt surumise võistlus nimetusega «Record Breakers Bench Press 2010», kus osalesid ala parimad sportlased ja püstitati mitmeid Eesti rekordeid.

Kõikide võistlusel osalejate algraskused ületasid 200 kilo. Erilist äramärkimist vajaks 18-aastane noorte maailmameister Alex Raus, kes püstitas neljandal katsel mitteametliku maailmarekordi 225 kg!

Mitteametlik on rekord seetõttu, et vastavalt rahvusvahelistele reeglitele loetakse ametlikuks kuni kolme katset. Kuna noormehel oli jaksu ka neljandaks katseks, siis selline võimalus talle erandkorras anti.

Raus tõstis raskuse 200 kg ülesse esimesel, 212,5 kg teisel ning 220 kg kolmandal katsel. Noorte maailmarekord on praegu 222,5 kg.

Võistluse absoluutseks võitjaks tunnistati Wilksi punktide arvestussüsteemi alusel 22-kordne Eesti meister kangiga rinnalt surumises Kaido Leesmann, kes teisel katsel ületas varuga 265 kg ja jäi napilt alla Eesti rekordi purustamise katses 277,5 kg. 265 kg jäi ka kõige suuremaks alistatud raskuseks sellel võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles