Rally Estonial stardivad ka Martin Kangur ja Aleksei Lukjanuk

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk.
Aleksei Lukjanuk. Foto: Rally Estonia

17.-19. juulil Tartus, Elvas ja Otepääl sõidetavale FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapile on registreerunud kokku 65 meeskonda. Viimase hetke lisandujate hulgas on kaks kiiret meeskonda, kes tahavad öelda oma sõna sekka tänavuse ralli võitja osas.

Martin Kangur koos Kuldar Sikuga teeb oma tänavuse esimese võistlusstardi ja võistlusautoks on neil Ford Fiesta R5. Möödunud aastal auto24 Rally Estonial teise koha saanud ja kiireim N4 klassi meeskond Aleksei Lukjanuk-Aleksei Arnautov on samuti kirjas, neile kuulus ka eelmisel aastal auto24 Rally Estonial FIA ERC eriauhind Colin McRae Flat Out Trophy. 

Kanguri viimane start oli eelmise aasta lõpul Walesis autoralli MM-etapil, kodusel võidusõidul osalemiseks on põhjuseid mitmeid. «Olen saanud oma fännidelt ja sõpradelt palju tagasisidet, et me võiksime Baltikumi suurimal autospordisündmusel stardis olla. Üks asi viis teiseni ja Kuldar oli ka vaba ning võtsime vastu otsuse olla stardis. auto24 Rally Estonia on suurepärane sündmus ja sellel sõitjana osalemine on puhas rõõm. Tõsi, meil on sõitmises üle poole aasta pikkune paus sees, kuid me valmistume koos OT Racing meeskonna ja Ott Tänakuga väga põhjalikult ning kindlasti tuleme me võidu sõitma. Konkurents on tugev ja meie anname parima, et olla ralli lõpus võimalikult kõrgel kohal,» lausus Kangur.

Möödunud aastal teise koha saanud Aleksei Lukjanuk on tänavu FIA ERC etappidel osalenud Ford Fiesta R5 autoga, auto24 Rally Estoniale tuleb ta N4 klassi Mitsubishi Lancer EVO X'ga. Lukjanuk ja Arnautov on valitsevad Eesti meistrid ja Eesti rallisõpradele tuttavad oma raju sõidustiili poolest. N4 klassi autode hulgas on nende konkurentideks vanad tuttavad Eestist, Siim Plangi-Marek Sarapuu, Egon Kaur-Annika Arnek, Roland Murakas-Kalle Adler ja Rainer Aus-Simo Koskinen. 

«Sellest saab kindlasti väga põnev ja tiheda konkurentsiga võidusõit. Kohal on Baltikumi kiireimad sõitjad ja FIA ERC sarja kaks esimesed kaks sõitjat, Craig Breen ja Kajetan Kajetanowicz. Eelmisel aastal saime siit hea tulemuse ja teeme selle nimel tööd, et ka sellel aastal vähemalt sama hästi esineda. Ootame põnevusega starti ja põnevat võidusõitu headel ja kiiretel kruusateedel Lõuna-Eestis,» ütles Lukajnuk.

Lisaks eelpool mainitutele lisavad konkurentsi Karl Kruuda-Martin Järveoja (Citroen DS3 R5), Sander Pärn-James Morgan (Ford Fiesta R5), Timmu Kõrge-Erki Pints (Peugeot 208 R5), Raul Jeets-Andrus Toom (Ford Fiesta R5) ja Juha Salo-Marko Salminen (Peugeot 208 R5).

Koos FIA Historic meistrivõistlustel võistlejatega on auto24 Rally Estonia osalejate nimekirjas 91 meeskonda. auto24 Rally Estonia sõidetakse 17.-19. juulil Tartus, Elvas ja Lõuna-Eestis teedel. Tegu on FIA ERC autoralli Euroopa meistrivõistluste etapi ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles