Red Star – võimsa ajalooga klubi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kujutatud Red Stari ja Partizani staadionid.
Pildil on kujutatud Red Stari ja Partizani staadionid. Foto: Internet

Külaskäik Belgradi Red Stari muuseumi võttis silme eest kirjuks. Auhinnakapp oli nõnda muljetavaldav, et kõiki karikaid ei jõudnudki ära lugeda.


Üks omapärasemaid oli näiteks 70ndate keskel võidetud sõprusturniir Hispaanias Malagas. Auhind oli nõnda suur, et selle tassimiseks oli vaja seitset meest. Tähtsaim autasu oli selles ruumis aga kindlasti Meistrite liiga (sellel ajal nimega Euroopa meistrite karikas) võit. 1991. aastal sai Red Stari ametlikult nimetada maailma parimaks klubiks, kuna võideti ka traditsiooniline mandritevaheline karikas, kus maailma parima klubi selgitavad igal aastal Lõuna-Ameerika ja Euroopa tähtsaima klubiturniiri võitja.

Kunagine hiilgus on klubist kadunud ning ka kohalikud mõistavad, et nende kohalik liiga pole nii tugev, et suuremad klubid edu saavutaksid. Kuigi Serbia toodab lademetes tippmängijaid, tõdevad serblased, et nende klubist on väga raske otse Euroopa absoluutsesse tippu saada.
«Enne tuleb astuda veel üks samm, nagu tegi näiteks Nemanja Vidic, kes mängis enne Manchester Unitedi Moskva Spartakis,» märkis Red Stari töötaja.

Sama kuulsa ajalooga on ka Red Stari staadion Crvena Zvezda, mida kuulsa Brasiilia staadioni järgi kutsutakse Marakana. Lugematul hulgal nimekate klubide ja mängijate seas on Red Stari koduõuel teiste hulgas käinud end näitamas jalgpallikuningas Pele isiklikult. Nimelt oma klubi Santosega sõprusmängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles