Mario Paiste aitas saarlased korvpallis Saarte mängude kullale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Paiste (palliga).
Mario Paiste (palliga). Foto: Tairo Lutter

Loode-Prantsusmaa lähistel paikneval Briti valdustesse kuuluval Jersey saarel kestvatel ülemaailmsetel Saarte mängudel olid saarlased reede õhtuks võitnud 20 medalit, neist seitse kuldset. Üks viimaseid ning samas ka kaalukamaid on kuld meeste korvpallis.

Reedeses finaalmängus läksid vastamisi Saaremaa ning Bermuda. Mõlemad tulid alagrupist läbi täiseduga. Bermudal oli nelja mänguga korvide vahe +134 ja Saaremaal teises grupis kolme mänguga +101.

Saaremaa alistas alagrupis Gibraltari 84:64, Jersey 77:59 ja Mani saare 111:48. Finaali mindi siiski üsna raske südame ja suurte kahtlustega, sest Bermuda on kolmede eelmiste mängude võitja.

Bermuda sunniti siiski alistuma 80:69. Saaremaa võistkond on moodustatud Eesti meistrivõistluste esiliigas osaleva Kuressaare BC Hundid/ASSA Abloy meeskonna baasil, lisaks aste kõrgemalt Mario Paiste.

Konkurente oli Saaremaal kaheksa, viimaseks ehk üheksandaks jäid Fääri saared. Saarlaste esikohta ei saa kuidagi alahinnata, sest lisaks Bermudale on lähiajaloos kullavõitu nautinud ka Menorca, kes kuulunud Hispaania kõrgliigasse ning Rhodos, mille esindusklubi mängis mullu Kreeka liiga poolfinaalis.

Kullameeskonda kuuluvad Urmas Oja, Tauno Selberg, Mario Paiste, Kristo Teder, Ats Pildre, Siim Pildre, Taavi Tõnus, Marko Ool, Indrek Õunpuu, Egert Väinaste ja Allar Raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles