Vettel armus Suzuka rajasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Mark Webber.
Sebastian Vettel ja Mark Webber. Foto: SCANPIX

23-aastane sakslane Sebas­tian Vettel säras pärast Jaapani vormel-1 etapivõitu justkui kuusepuu: «Imeline päev! Imeline hommik! Lihtsalt fantastiline! Ma olen väga-väga õnnelik!»



Ka kvalifikatsiooni võitnud Vettel valitses sõitu algusest peale. Tema järel sai 0,9-sekundilise kaotusega teise koha meeskonnakaaslane Mark Webber, kes kindlustas sellega ka oma MM-sarja liidripositsiooni.

Austraallane juhib 220 punktiga, talle järgnevad Jaapanis poodiumi madalaimale astmele tõusnud Fernando Alonso  ja Sebastian Vettel 206 punktiga. «See ringrada on väga eriline. Ma olen siin kaks korda järjest võidutsenud, ja mis ma oskan öelda – sellesse lihtsalt peab armuma. See oleks justkui meile loodud!» sõnas Vettel ja lisas: «Võidu eest võlgnen tänu eelkõige tiimikaaslastele. Nad töötasid väga kõvasti ja paljud neist ei maganud neljapäevast laupäevani. Olen nende üle äärmiselt uhke!»

Webberi sõnul vääris meeskonnakaaslane etapivõitu. Ta oli selle nimel kõvasti vaeva näinud. Austraallane oli ka enda esitusega rahul. «Minu õnnitlused Sebas­tianile! Olen meie praeguse positsiooni üle väga õnnelik,» sõnas Webber.

Tiitlivõitlusesse võivad sekkuda ka vastavalt 192 ja 189 punkti kogunud Lewis Hamilton ja Jenson Button. Inglased loodavad, et samasugust võistlust ei pea nad tükil ajal kogema.
«See oli mu kõige hullem nädalavahetus. Pean selle kiirelt unustama. Ma ei suudaks ette kujutada nädalavahetust, kus oleks veel rohkem takistusi olnud,» sõnas Hamilton, kes maadles kogu etapi vältel tehniliste probleemidega.

Kuigi teoreetiliselt on tal võimalus veel tiitlit jahtida, pole tema seis enda sõnul kiita. «Praegu ei oska ma midagi öelda, pilt pole ilus,» nentis Hamilton. Üle pika aja jäi oma esitusega rahule ka sakslane Michael Schumacher, kes finišeeris kuuendana. «Jäin sõiduga rahule, auto oli hea,» sõnas sakslane lühidalt.

Jäänud on veel kolm ülipõnevat etappi. Kahe nädala pärast sõidetakse esimene Lõuna-Korea GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles