Reena Pärnat sai universiaadil kõrge kaheksanda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat
Reena Pärnat Foto: Liis Treimann

Lõuna-Koreas Gwangjus jätkuva suveuniversiaadi tänasel võistluspäeval olid Eesti sportlased võistlustules judos, vibulaskmises, laskmises, sulgpallis, lauatennises, ujumises ja korvpallis. Parim tulemuse eest hoolitses vibulaskja Reena Pärnat.

Pärnat läks oma eelringi 24. asetusega 1/24 ringis kõigepealt kokku lätlanna Anete Kreicbergaga, võitis 6:5 ja jõudis kolmekümne kahe hulka. Siin tuli talle vastaseks tugev venelanna Anna Stepanova, kes kvalifikatsioonis oli kuues. Selleski kohtumises oli Pärnat võidukas 6:4, mis viis ta juba kaheksandikfinaali, kus ta sai vastaseks mehhiklanna Mariana Garcia Pineiro.

Pärnatvõitis sellegi kohtumise 6:5 ning jõudis veerandfinaali. Vastaseks oli ülitugev korealanna Misun Choi, kvalifikatsiooni kolmas. Selle kohtumise võitis kindlalt korealanna, kuid Pärnati koht esikaheksas on väga hea saavutus. Korealanna jõudis lõpuks ka finaali.

Teine eestlanna Laura Nurmsalu võitis 1/48 finaalis kindlalt 6:2 Ariunbileg Nyamjargali Mongooliast. Kuueteistkümnendikfinaalis tuli aga vastu võtta 0:6 kaotus eelvõistluste teiselt Chaeyuonhilt Koreast. Meeste hulgas kaotas Pearu Jakob Ojamäe esimeses ringis napilt Carlos Luis Pissarrale Portugalist 5:6.

Judos kaotas kuni 66 kg kaalukategoorias Ilias Avir 1/16 ringis ungarlasele Zsolt Gorjanaczile. Hästi maadles kuni 73kg meeste hulgas Andre Seppa, kes alistas indalase M. Vadavi, siis ka kasahh N. Orazalini ja jõudis veerandfinaali, kus vastaseks ülitugev korealane C. An, kellele tuli alla vanduda ja kes täna õhtul maadleb finaalis kullale. Lohutusringis tuli kahe shidoga tunnistada usbeki K. Rasulovi paremust, kokkuvõttes oli Seppa üheksas.

Sõudmises oli ühepaadil Joosep Laos oma poolfinaalis viies, mis tähendas kohta homses B-finaalis. Küll jõudsid homsesse A-finaali mõlemad kahesed. Nii Jüri Mikk Udam-Geir Suursild kui Kaisa Pajusalu-Marliis Reinkort olid oma poolfinaalides kolmandad.

Meeste jahilaskmises ebaõnnestus Erkki Kullil teine päev ja nii pidi leppima ta 101 silma ja 35. kohaga.

Võistlust alustasid ka lauatennisistid võistkondliku turniiriga. Mehed pidid esimeses kohtumises alla vanduma Koreale ja naised Taiwanile. Sulgpallis kaotas Eesti Venemaale 1:4,  meile tõi ainsa võidu Karoliine Hõim.

Ujumises oli 50 m selilidistantsil Kristjan Jürisoo ajaga 29,10 kokkuvõttes 43., ujus seda distantsi 52 meest. 200 m kompleksujumises oli kolmekümne seitsme mehe hulgas Mart Mandel ajaga 2.16,39 kolmekümne neljas, Robert Roose aeg oli 2.18,82, mis andis 36. koha.

Korvpallis juhtus sama mis eile, kuid õnneks seekord oli peksupoisiks Mosambiigi meeskond, kes alistus Eestile 47:87. Meie meestest oli suurim korvikütt Maik Kalev Kotsar 19 punktiga. Martin Dorbekult tuli lisaks 14 punkti, Rait Laanelt ning Janari Jõesaarelt 12 punkti.

Homme on taas võistlustules meie naisvehklejad, kes osalevad võistkondlikul turniiril. Judos võistleb absoluutkaalus Juhan Mettis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles