Karl-Martin Rammo tõi Eestile Rio olümpiakoha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Riina Ramst

Kanadas Kingstonis peetavatel Laser Standard klassi maailmameistrivõistlustel selgusid eile finaalsõitudeks kuldlaevastikku pääsejad. Kuldgruppi kvalifitseerudes teenis Karl-Martin Rammo ühtlasi Eestile 2016. aasta Rio de Janeiro Olümpiamängude riigikoha.

Eilsed viimased 3 eelsõitu lõpetas Rammo (ROPK/TJK) 16., 10. ja 28. tulemusega ning asetus kvalifikatsiooniseeria kokkuvõttes 34. kohale. Sellega on meie sportlane pääsenud täna algavateks finaalsõitudeks tugevaimasse ehk kuldgruppi.

MM-il antakse välja 9 Laser Standard klassi riigikohta 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiaregatile lisaks neile 23-le, mis jagati välja 2014. aasta septembris toimunud ISAF OM-klasside MM-il. Kuna kuldlaevastikku pääses juba eelmisel sügisel koha kätte saanud riikidele lisaks sportlasi kaheksast riigist, on Rammol praeguseks juba olümpiapääse lunastatud.

«Saavutasin ühe suure eesmärgi - olümpianorm sai kuldfliiti kvalifitseerudes täidetud. Pühapäevase päeva kohta ütleks nii, et järv on ikka järv, olgu ta kui suur tahes. Esimeses sõidus rikkusin stardis kaasvõistleja vastu reegleid ja pidin karistusringe tegema. Sõitsin viimaselt kohalt tagasi kümnendaks, et viimases märgis kollane lipp saada, veel karistusringe teha ja 16ndana finišeerida. Teises sõidus suutsin ilma suuremate viperusteta kümnendaks sõita, kuid kolmandas sõidus jõudis see näiliselt kõiki vähemal või rohkemal määral puudutanud ebaõnn ka minuni.

Hea stardi järel said kõik, kelle start õnnestus ja kes ei pidanud paremale vaba tuult otsima minema, pöördega vastu pükse, suisa nii palju, et enam eesolijaid püüda ei õnnestunud. Finišis olin 28. kohal. Kokkuvõttes olen praegu 34. kohal, kuldfliidis ja olümpianormi täitnuna on suurem pinge nüüd maas, saan lõpuks hakata eesmärgi suunas purjetama ja loodetavasti hea tulemuse teha,» rõõmustas Rammo.

Liidriks on sakslane Philipp Buhli britt Nick Thompsoni ja Guatemala purjetaja Juan Ignacio Maegli ees. Täna jätkatakse võistlemist MM-i finaalsõitudes kuld-, hõbe- ja pronksgrupina. Regatt lõppeb kolmapäeval, 8. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles