Rio olümpia: Eestil olemas 4+3 kohta

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo.
Karl-Martin Rammo. Foto: Jesus Renedo

Purjetaja Karl-Martin Rammo teenis Kanadas peetaval Laser Standardi klassi MMil Eestile 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiakoha. Kokku on Eestil nüüd neli kindlat kohta, peale selle on Eesti Olümpiakomitee spordidirektori Martti Raju sõnul pääse sisuliselt olemas ka ühel mees- ja naisujujal ning tõstjal Mart Seimil.

Laser Standardi klassi tänavusel MMil antakse riikidele välja üheksa olümpiakohta lisaks neile 23-le, mis jagati välja 2014. aasta septembris toimunud MMil. Rammo lõpetas kvalifikatsioonisõidud 34. kohaga ja pääses eliitgruppi ehk kuldlaevastikku. Kuna sinna pääses peale eelmisel sügisel koha kätte saanud riikide sportlasi kaheksast riigist, oli üks olümpiakoha kindlustanud sportlane automaatselt ka Rammo.

Rammo sõnul oligi olümpiapääsme väljateenimine tema jaoks MMi tähtsaim eesmärk. «Normi täitnuna on suurem pinge nüüd maas. Saan lõpuks hakata eesmärgi poole purjetama ja loodetavasti hea tulemuse teha,» rõõmustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles