Meelega kaotanud Kyrgios on kriitikast šokeeritud

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: SCANPIX

Nick Kyrgios, kes Wimbledoni neljandas ringis kaotas meelega teise seti, on mänguga kaasnenud kriitikast šokeeritud. 20-aastane Kyrgios otsustas säästa energiat tähtsaks kolmandaks setiks ning jättis mitmed punktid meelega mängimata. Kokkuvõttes kaotas ta Gasquet'le ja pidi reketid pakkima.

«Ma olen lugenud palju kommentaare, mis sisaldavad lauseid nagu «ta ei tohiks Austraaliat esindada» ja «ta on häbiplekk». Seda on väga raske lugeda. Ma olen ka kõigest inimene,» ütles Kyrgios BBC vahendusel.

«Ma olen lihtsalt väga šokeeritud sellest, kuidas inimesed on reageerinud ja kõike kommenteerinud. Ma olen lihtsalt šokis,» lisas Kyrgios.

Austraalia meesüksikmängijad pole viimasel ajal maailma tipus häid tulemusi näidanud. Viimati suutis Suure slämmi turniiri võita 2002. aastal Lleyton Hewitt. Seega on maailma edetabelis 29. kohta hoidvale Nick Kyrgiosele ja Bernard Tomicile (ATP 26.) pandud suured ootused.

Legendaarne Austraalia ujuja Dawn Fraser ütles peale Kyrgiose meelega kaotatud setti, et 20-aastane mängumees peaks minema sinna, kust tema vanemad pärit on. Nimelt on Nick Kyrgiose ema kreeklanna ja isa on pärit Malaisiast. Kyrgios nimetas Fraserit väljaütlemist järel aga «jultunud rassistiks». «Mul on väga raske igal hommikul ärgata ja saada järjekordseid negatiivseid sõnumeid,» sõnas Kyrgios.

«Ma olen mees, kes lähtub platsil instinktidest ja nii see peakski olema,» lausus Kyrgios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles