Indrek Visnapuu koondise edust: meestel oli hirmus soov ja see toodi väljakule

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu.
Indrek Visnapuu. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondis jõudis teist universiaadi järjest veerandfinaali. Seekord tagas koha kaheksa parema hulgas Lõuna-Korea alistamine 73:62. Ülehomme, 11. juulil kohtutakse Venemaaga. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 6.00 hommikul.

Eesti universiaadikoondise peatreener Indrek Visnapuu räägib, millise taktikaga otsustavale alagrupikohtumisele vastu mindi:

«Taktikaliselt oli plaan hoida tempo üleval. Olime kindlad, et meie kestame kauem. Lõuna-Korea põhimängijad on keskmiselt rohkem minuteid saanud kui meie liidrid. Rotatsioon on olnud meil parem. Teine taktikaline plaan oli see, et me katete puhul kogu aeg vahetame. Vastaste suured tahtsid eelkõige nägu ees korvile mängida, ja olid ka eemalt viskajad ning klassikalise pick'n'rolli asemel meeldib neil mängida pick'n'popi (pikk ei pööra korvi alla, vaid astub sammu välja ja viskab kaugemalt). Seal tuleb katetest vahetada. Sellest Heivo Parroli vähene kasutamine täna. Kõige olulisem asja juures on muidugi see, et meestel oli hirmus soov ja see toodi algusest peale väljakule.»

Esimese poolaja visketabavus meeskonnal 61 protsenti, mida ütled? «Eesti kossumees on alati osanud palli korvi visata. Visketabavus sõltub paljudest teguritest. Kui sa paned Saksamaa kaitse või Hiina, Mozambiigi ja Lõuna-Korea kaitse, siis on ikka teistmoodi. Saksamaa vastu poleks me saanud niimoodi mängida, nagu täna. Iga päev on vastane erinev, võimalused erinevad. Aga meeskond hingab iga päevaga üha paremas rütmis ja edu toodab edu.»

Enam kui 25 minutit mängisid Lõuna-Korea vastu Janari Jõesaar, Maik Kalev Kotsar, Rait-Riivo Laane, Martin Dorbek ja Jaan Puidet. Tuntava panuse andsid ka Martin Paasoja, Mihkel Kirves, Rain Markus Koort ja Saimon Sutt.

Teised veerandfinaalpaarid: Saksamaa - Kanada, USA - Leedu, Prantsusmaa - Brasiilia. Kohtadele 9-16 mängivad näiteks Serbia, Austraalia, Türgi, Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles