Tour de France'i liider läheb raskele operatsioonile ja on sunnitud katkestama

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Martin pärast tänast kukkumist.
Tony Martin pärast tänast kukkumist. Foto: Eric Feferberg/AP

Jalgrattaspordi aasta tähtsaima velotuuri Tour de France'i liider sakslane Tony Martin (Etixx-QuickStep) murdis tänase 6. etapi lõpukilomeetritel toimunud kukkumises rangluu ja on sunnitud võidusõidu katkestama.

Martin kaasas kukkumisse ka Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti koduklubi Astana liidri Vincenzo Nibali, kes jäi siiski enam-vähem terveks.

Sakslasel läks halvemini ja finišijoone ületas ta meeskonnakaaslaste abiga. Algselt jäi õhku võimalus, et Martin püüab läbi valu tuuri jätkata, aga Etixx-Quickstepi teatel lendab ta Hamburgi haiglasse, kus talle tehakse kohe operatsioon.

«Rangluu purunes mitmeks tükiks, seega kokkupõrge oli väga tugev. Üks tükk tungis läbi naha, mis tähendab, et tegu on lahtise luumurruga. Isegi kui Tony oleks tahtnud startida, ei oleks me saanud seda mingil juhul lubada,» ütles tiimi arst Helge Riepenhof BBC vahendusel.

Martini eemalejäämisel tõuseb uueks liidriks Chris Froome (Sky), kes jäi pärast tänast etappi Martinile alla 12 sekundiga. Kukkumises osales ka Froome, kelle vigastused piirdusid kerge põlvemarrastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles