Šadeiko: nüüd pole muud eesmärki, kui isiklik rekord

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeiko pärast kaugushüpet.
Grete Šadeiko pärast kaugushüpet. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiku U23 EMil avapäeva järel veel õrnu medalilootusi hellitanud Grete Šadeiko jaoks sai teise päeva avalal, kaugushüppes, saatuslikuks keerutav tuul. Tulemuse sai ta kirja alles kolmandal katsel, kuid medalikonkurentsis jätkamiseks jäi sellest ilmselt väheks. «Kahel esimesel katsel oli tuul tugevalt vastu, pidin end pakule pressima. Viimase katse ajal pöördus tuul taha, ei teadnuki, mida teha – tõmbasin ühe pöia võrra sammu tagasi.» Varuga tõugates oli tema tulemuseks 5.78. «Pärast kahte nulli, oli väga rakse minna kolmandat hüpet tegema.»

Väga napilt astus Šadeiko üle teise katse – kohtunikud uurisid tõukepakku plastiliiniriba ja lõpuks tõusis punane lipp. «Vaatasin seda jälge – seda oli nii vähe näha… Mõtlesin, kurat, koduvõistlusel tehakse niimoodi ära. Aga mis teha, tublid kohtunikud!»

Kuigi Šadeiko medalilootus võib taastekkida vaid mõne konkurendi täieliku ebaõnnestumise korral – kolmandast kohast lahutab teda 129 punkti – leiab ta endas siiski motivatsiooni täie jõuga lõpuni pingutada.

«Nüüd võtan eesmärgiks isikliku rekordi, olgu siis koht neljas või viies,» lausus ta. «Treeningute põhjal võib arvata, et odaviskes on vorm hea. Kodupubliku toel loodan parandada ka oma 800 m jooksu tulemust.» Enne kahte viimast ala on Šadeiko oma isikliku rekordi 5730 punkti graafikuga täpselt nullis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles