Laanmäe: emotsionaalselt tähendab võit mulle palju

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe kuldmedaliga.
Tanel Laanmäe kuldmedaliga. Foto: Gwangju universiaadi korralduskomitee

«Olen tänavu kolm korda võistelnud ja kõik need võistlused võitnud – püüan edaspidi hoida sama joont,» lausus Lõuna-Koreas Gwangjus toimuval universiaadil odaviskes kuldmedali võitnud Tanel Laanmäe. Möödunud hooaja eel püstitas Laanmäe endale eesmärgi tulla tänavu Pekingis maailmameistriks – universiaad oli justkui hooaja tähtsaima tiitlivõistluse õnnestunud peaproov.

«Emotsionaalselt tähendab see võit minu jaoks väga palju,» tunnistas Laanmäe. «Tavaliselt pole mul sellistel võistlustel kõige paremini läinud – just sellisel, kus ühel päeval on eelvõistlus ja teisel lõppvõistlus. Selles mõttes sarnanes universiaad küll MMiga.»

Laanmäe rahulolu on mõistetav. Veel mullu tuli tal Zürichi EMil leppida kõigest 18. kohaga, vähimatki rõõmu ei pakkunud talle ka 2012. aasta EM ja kuus aastat tagasi Berliinis toimunud MMil osalemine. Uuele tasemele jõudmisest andis ta märku tänavu juuni lõpus võistkondlikul EMil isikliku rekordiga 82.67, mis tõi võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles