Šadeiko: lõpp hea, kõik hea

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeikole rekordi toonud võistluspäev kodupubliku ees.
Grete Šadeikole rekordi toonud võistluspäev kodupubliku ees. Foto: Tairo Lutter

Kergejõustiku U23 EMil seitsmevõistluses 5. koha saanud Grete Šadeiko püstitas isikliku rekord 5813 punkti, kuid samas ebaõnnestusid tal kolm ala täielikult. «Arvestades seda, oli 6000 punkti kogumine täiesti reaalne ja pronksmedal võidetav,» lausus ta.

Avapäeva järel edestas Šdeiko isikliku rekordi graafikut 63 punktiga ning ta ise lootis teisel päeval headele tulemustele kaugushüppes ja odaviskes. Paraku sai ta kaugushüppes tulemuse kirja alles kolmandal katsel, loodetust lühemaks jäid ka odakaared.

«Kahel esimesel kaugushüppekatsel oli tuul tugevalt vastu, pidin end pakule pressima. Viimase katse ajal pöördus tuul taha, ei teadnuki, mida teha – tõmbasin ühe pöia võrra sammu tagasi.» Varuga tõugates oli tema tulemuseks 5.78. «Arvan, et perekond närveeris minust rohkemgi – arvan, et ema ei julgenud viimast katset vaadatagi.»

Pärast kaugushüppe ja odaviske ebaõnnestumisi vajas Šadeiko isikliku rekordi püstitamiseks 800 m jooksus head tulemust. 2.18,26 oli üheksa sekundit parem, kui eelmises rekordivõistluses ning kokkuvõttes andis see 83-punktilise rekordiparanduse. «Ma ei arvanud, et suudan nii kiiresti joosta, kuid kokkuvõttes lõpp hea, kõik hea!» õhkas Šadeiko.

Tallinna võistlusega lõpetas Šadeiko seitse kuud kestnud võistlushooaja. Augusti alguseni puhkab igapäevaselt USAs õppiv ja treeniv piiga Eestis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles