Eesti kergejõustiklased korjasid EMil viimaseid kohti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleene Tambet läheb 10 000 m jooksus vapralt viimasele ringile, kõik konkurendid on juba finišeerinud ja jooksurajale varisenud.
Heleene Tambet läheb 10 000 m jooksus vapralt viimasele ringile, kõik konkurendid on juba finišeerinud ja jooksurajale varisenud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiku U23 EMil pakkus seitsmevõistluses isikliku rekordiga 5. koha saanud Grete Šadeiko kodupublikule põnevaid hetki, kuid ülejäänud Eesti koondislased osutusid Kadrioru staadionil toimuval võistlusel statistideks – EMi teisel päeval startis veel viis Eesti kergejõustiklast ning kõik nad leppisid viimase kohaga. Seejuures polnud enamusel vähimatki lootust eelviimaseks jäänud konkurenti edestada.

Ksenia Safronova heitis vasarat 47.15 ja kaotas eelviimasele pisut üle kümne meetri. Laura-Maria Oja jooksis 100 m tõkkeid 14,83 ja kaotas eelviimasele 0,38 sekundit. Keiso Pedriks püstitas 110 m tõkkejooksus 14,38ga hooaja tippmargi, kuid kaotas eelviimasele ikkagi 0,05 sekundit. Tõsi, tõkkejooksus üks sportlane katkestas.

Kõrgushüppes 1.70 ületanud Merili Ilves sai eelviimase sportlasega sama tulemuse, kuid jäi katsete arvuga ikkagi viimaseks. Heleene Tambet jooksis 10 000 m 36.29,80 ning kotas eelviimasele 1.42,81.

Publikul tasub siiski tulla staadionile ka laupäeval ja pühapäeval. Nendel päevadel on võistlustules kümnevõistlejad Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg ja Markus Leemet. Vähemalt Õiglasel peaks olema jõukohane ületada seni Eesti parimaks olevat Šadeiko 5. kohta. 1500 m jooksu finaalis osaleb aga Andi Noot.

Lisaks on võistlustules kaugushüppajad Tähti Alver ja Kaia Soosaar ning kettaheitja Kätlin Tõllasson.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles