Galerii: võimas Serena Williams jätkas Wimbledoni võiduga rekordirida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wimbledoni tenniseturniiri naiste üksikmängu võitjaks krooniti maailma esireket Serena Williams, kes alistas finaalis 6:4, 6:4 hispaanlanna Garbine Muguruza.

Williams lasi kohe avaseti esimeses geimis Muguruzal oma servi murda, kuid vastas seti keskel omakorda servimurdega ning näis seepeale mängu kindlalt kontrollivat. Teises setis asus Williams 5:1 eduseisul servima, kuid andis oma servigeimi ära, kaotas seejärel Muguruza servigeimi ning siis uuesti oma servi. Otsustaval hetkel kaotas Muguruza aga oma servigeimi nulliga ning sellega sai kohtumine ka läbi.

33 aasta ja 289 päeva vanune Williams kerkis vanimaks naiseks, kes kaasaegse tennise ajastul suutnud suure slämmi turniiri võita. Enne teda oli rekordiomanikuks Martina Navratilova, kes võitis 25 aastat tagasi samuti Wimbledonis 26 päeva nooremana. Karjääri jooksul teistkordselt võitis Williams järjest neljanda suure slämmi turniiri, sest ta jäi löömatuks ka tänavu Prantsusmaa ja Austraalia lahtistel ning mullu sügisel US Openil.

Kokku on Williams nüüd võitnud 21 suure slämmi turniiri, millest enamat pole suutnud ükski meesmängija, naiste arvestuses aga vaid Steffi Graf (22 võitu) ja Margaret Court (24 võitu). Kokku on Williams nüüd mänginud 25s suure slämmi turniiri üksikmängu finaalis ja kaotanud neist vaid neli. Wimbledonis võidutses ameeriklanna kuuendat korda, mis asetab ta ühele pulgale Suzanne Lengleni, Billie Jean Kingi ja üle-eelmisel sajandil valitsenud Blanceh Bingleyga. Kaasaegse tennise ajastul on Williamsist rohkem Wimbledonis võidutsenud ainult Graf (7 korda) ja Navratilova (9 korda).

Elu parima turniiri teinud 21-aastane Muguruza kerkib aga uues maailma edetabelis kindlasti esikümnesse. Nii saab temast neljas hispaanlanna, kes seda iial suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles