Schweinsteiger liitus ametlikult Manchester Unitediga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastian Schweinsteiger.
Bastian Schweinsteiger. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas läinud hooaja neljanda kohaga lõpetanud Manchester United teatas, et jõudis Müncheni Bayerniga kokkuleppele poolkaitsja Bastian Schweinsteigeri ostmise osas.

30-aastane Schweinsteiger peab veel läbima Unitedi juures arstliku kontrolli ja leppima klubiga kokku isiklikud lepingutingimused. 111 korda Saksamaa koondist esindanud ja 23 väravat löönud Schweinsteiger liitus Bayerniga juba 13-aastasena ning on viimase 11 hooaja jooksul pidanud Saksamaa tippklubi esindusmeeskonna eest kõikides sarjades kokku täpselt 500 mängu, lüües selle ajaga 67 väravat.

Bayernis oldud aja jooksul on Schweinsteiger võitnud Meistrite liiga ning tulnud kaheksa korda Saksamaa meistriks ja seitse korda karikavõitjaks. Mõistagi kuulus Schweinsteiger ka mullu suvel Brasiilias maailmameistriks tulnud Saksamaa koondisesse.

«Loomulikult on meil tema lahkumisest kahju, sest Bastian tähendas klubile palju. Ta on palju saavutanud, kuid soovib nüüd enne karjääri lõppu midagi uut teha. Ta palus, et tuleksime tema soovidele vastu,» vahendab BBC Bayerni tegevjuhi Karl-Heinz Rummenigge sõnu. «Püüdsime veenda teda jääma, kuid mõistan ka, et 17 aastat Bayernis mänginud mees tahab kogeda midagi uut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles