Neymari tehing võib minna Barcelonale maksma sadu miljoneid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar liitus Barcelonaga 2013. aasta juunis. Vasakul klubi toonane president Sandro Rosell, keda ähvardab nüüd maksupettuse eest pikk vanglakaristus.
Neymar liitus Barcelonaga 2013. aasta juunis. Vasakul klubi toonane president Sandro Rosell, keda ähvardab nüüd maksupettuse eest pikk vanglakaristus. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi tegevjuhiks pürgiva Joan Oliveri sõnul võib FC Barcelona kurikuulus tehing Brasiilia ründetähe Neymari palkamiseks klubile maksma minna kuni 222 miljonit eurot.

Neymar saabus Barcelonasse 2013. aastal Santosest ja klubi asepresident Josep Bartomeu teatas esialgu, et tema eest maksti 57 miljonit eurot. Hiljem selgus siiski, et Neymari perekonnaga seotud firmade arvele kanti veel 40 miljonit eurot. Ülemineku suhtes algatati siiani kestev uurimine ning kahtluse all on ka klubi president Sandro Rosell.

Oliver väidab, et koos kõigi kohtukuludega võib senisele ligi saja miljoni euro suurusele summale lisanduda veel 122 miljonit eurot, mis tähendaks, et Barcelona on sunnitud kokkuvõttes Neymari eest välja käima ülisuure summa. Seni on jalgpalliajaloo ametlikult kõige suurem üleminek Gareth Bale'i siirdumine Tottenham Hotspurist Madridi Reali - Real maksis Spursile poolkaitsja teenete eest 100 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles