Rekordiliselt pikk vormel-1 sari läheb esmakordselt Bakuusse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1.
Vormel-1. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja uue hooaja täna avaldatud ametlikus kalendris on esmakordselt ajaloos koguni 21 etappi.

Esimest korda jõuab vormelikarussell Bakuu tänavaringrajal peetava Aserbaidžaani etapini. Bakuus kihutatakse 17. juulil, kusjuures tegelikult kannab etapp hoopis Euroopa GP nimetust. Märkimisväärsemate muudatustena nihutati Venemaa etapp oktoobrist aprilli, Malaisia osavõistlus liikus aga sealsete korraldajate nõudmisel märtsilt septembrile.

Kui tänavune Saksamaa etapp jääb nädala pärast Nürburgringil toimumata, siis uues kalendris on Saksamaa GP taas sees. Endiselt pole aga märgitud, mis ringrajal see sõidetakse. Muutunud on ka Suurbritannia etapi aeg, sedapuhku sõidetakse Silverstone'is kaks nädalat tavapärasest varem ehk juuni viimasel nädalavahetusel. Nii ei kattu vormel-1 etapp üle mitme aasta Wimbledoni tennisemeistrivõistlustega.

Hooaeg algab 3. aprillil Austraalias, kusjuures tegemist on alates 1988. aastast kõige hilisema hooaja algusega. Sarnaselt tänavusele pannakse hooajale punkt novembri lõpus Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles