Tšikinjov: Novosjolov näitas, et on maailma üks parimaid vehklejaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov EM-finaalis vehklemas.
Nikolai Novosjolov EM-finaalis vehklemas. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti epeemeeskonna peatreener Igor Tšikinjov lausus enne järgmisel nädalal Moskvas algavaid vehklemise maailmameistrivõistlusi, et Nikolai Novosjolovi näol on mõnest ebaõnnestunud võistlusest hoolimata endiselt tegemist maailma tipptasemel vehklejaga.

Euroopa meistrivõistlustele järgnenud ajal on osad vehklejad harjutanud kodumaal laagris, Nikolai Novosjolov aga lõi kaasa ka Euroopa mängudel. Treeningutel ja võistlustel on tehtud erinevat trenni – jõusaaliharjutustest joogani välja, kuid kõrgel tasemel mängib vehklemises suurt rolli hoopis hingeline tasakaal.

«90 protsenti on kinni psühholoogilises ettevalmistuses,» vahendab ERR Sport Tšikinjovi sõnu ETV spordisaatele. «Enda taset tuleb näidata siis kui vaja, mitte siis, kui tuleb välja. EM-i poolfinaalis Šveitsi vastu näitas Novosjolov, et on üks parimaid vehklejaid maailmas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles