Eesti naiste teatenelik jõudis universiaadil finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Kalev.
Maarja Kalev. Foto: Jaanus Lensment

Lõuna-Koreas Gwangjus toimuval suveuniversiaadil pannakse täna punkt kergejõustikuprogrammile, eestlased saavad kaasa elada finaali jõudnud teatenaiskonnale ning kõrgus- ja kaugushüppajatele.

Peetakse naiste kõrgushüppe lõppvõistlus, kus osalevad Grete Udras ja  Teele Palumaa. Lisaks on naiste 4x100 meetri jooksu finaalis stardis Eesti nelik Diana Suumann, Karmen Veerme, Kärt Viltrop ja Maarja Kalev. 

Eeljooks Eesti nelikul aja mõttes küll ei õnnestunud (46,76), kuid kuna koguni kolm naiskonda kaotasid nende jooksus teatepulga, siis pääseti finaali. Konkurentideks on USA, Kasahstan, Kanada, Tai, Slovakkia, Uus-Meremaa ja Hiina.

Meeste kaugushüppe lõppvõistlusel teeb kaasa Henrik Kutberg. Kvalifikatsioonist pääses ta edasi 12. mehena tulemusega 7.50. See on tema käesoleva hooaja parim resultaat, isiklik rekord on 7.61.

Täna juba lõppenud naiste poolmaratonis sai Grete Tõnne isikliku rekordiga (1:29.25) 18. koha. Osales 25 naist. Universiaadi võitjaks tuli ajaga 1:15.06 hiinlanna Zhang Yingying.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles