Casillase vanemad rääkisid suu puhtaks: ta sunniti Realist lahkuma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iker Casillas (paremal) ja Florentino Perez.
Iker Casillas (paremal) ja Florentino Perez. Foto: SCANPIX

Täna lõpuks ametlikult Madridi Realist Porto ridadesse siirdunud väravavahi Iker Casillase vanemad rääkisid päevalehele El Mundo, et nende poeg sunniti Realist lahkuma ning teda ei koheldud klubis viimastel aastatel lugupidavalt.

«Iker on pidanud väga paljut taluma, ta on kannatanud psühholoogilise surve all ning teda koheldi teiste mängijatega võrreldes teistmoodi. Olen pidanud seda aastaid kõrvalt vaatama. Florentino (Reali president Perez – toim) on see, kes sundis Ikerit lahkuma. Ta ise oleks tahtnud karjääri Realis lõpetada,» rääkis Casillase ema Mari Carmen väljaandele, lisades, et Porto ei ole tema pojale piisavalt kõrge kaliibriga tööandja.

«Tema masti mehe jaoks on tegu kolmandajärgulise klubiga. Maailmameister ei peaks Portoga liituma. Ta oleks võinud minna kuhu tahes. Ja mul ükskõik, kui see oleks olnud Barcelona, sest seal töötavad vähemalt härrasmehed,» kiitis Mari Carmen Reali igipõlist rivaali. «Ära ütle Porto kohta nii – tõsi, et ta väärinuks PSG või Manchester Unitedi sarnasesse klubisse minemist, kuid Porto kohta ei maksa nii rääkida. Ma austan neid,» täpsustas seepeale Casillase isa Jose Luis.

«Florentino hakkas meie poega klubist välja suruma juba 2010. aastal. Tema kinnisideeks oli Gianluigi Buffoni palkamine,» jätkas Casillase ema. «Me ei taha minna ka Ikeri hüvastijätumängule, sest me ei soovi osaleda selles võltsis näitemängus, mille Florentino korraldab näitamaks, et on meie poega õiglaselt kohelnud. Läheme ainult siis, kui Iker ise seda palub. Tundsin kadedust, kui vaatasin, kuidas Torino Juventus Andrea Pirloga hüvasti jättis – ka Iker väärinuks samasugust kohtlemist,» kritiseerisid vanemad.

Väärib märkimist, et mullu kaebasid vanemad Casillase viimase lepingupikenduse üle puhkenud tülis Reali kohtusse. Casillas palus neil seda mitte teha ning nagu vanemad intervjuus tunnistasid, pole nende suhted pojaga praegu kõige paremad. «Ma ei räägi enam oma pojaga, aga tahan talle parimat,» lausus Jose Luis. «Ja ma ei taha näha, et ta lõpetab pankrotiga nagu paljud teised tippmängijad.»

Vanematelt küsiti ka, mida nad arvavad Casillast lõppenud hooajal sageli postide vahel asendanud Diego Lopezist ja praegu veel Manchester Unitedi ridadesse kuuluvast koondisekaaslasest David de Geast, kellest ennustatakse Casillase järeltulijat. «Diego Lopez ei ole minu pojast parem väravavaht. Ja mis puudutab de Gead, siis tema agent on Jorge Mendes, kes valitseb Reali. Rohkem polegi midagi öelda,» teatasid seepeale Casillase vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles