Kahe ajastu lõpp suures jalgpallis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iker Casillas eilsel pressikonverentsil.
Iker Casillas eilsel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Nädalavahetusel jõuti suures klubijalgpallis kahe tähelepanuväärse tehinguni, kui ametlikuks said Iker Casillase ja Bastian Schweinsteigeri klubivahetused. Üheksa-aastaselt Madridi Realiga liitunud Casillase karjäär jätkub FC Portos, 13. eluaastast Müncheni Bayerni ridadesse kuulunud Schweinsteiger jätkab aga Manchester Unitedis.

Kahe suure mängumehe klubivahetused on siiski üsna erinevad. 34-aastase Casillase halvenevast vormist on viimastel aastatel räägitud mitmel puhul ja ta on saanud isegi klubi fännide vilekoori osaliseks. Pressikonverentsil pisaratega võidelnud Casillas suruti tema vanemate sõnul lihtsalt jõuga lõpuks Realist välja, et teha ruumi ManUst hangitavale David de Geale.

1. augustil 31-aastaseks saava Schweinsteigeri roll jäi eelmisel hooajal Pep Guardiola käe all Bayernis varasemast tunduvalt väiksemaks ning poolkaitsja soovis lihtsalt karjääris uut väljakutset. «Püüdsime veenda teda jääma, kuid mõistan ka, et 17 aastat Bayernis mänginud mees tahab kogeda midagi uut,» vahendab BBC Bayerni tegevjuhi Karl-Heinz Rummenigge sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles