Pikkusega hiilgav Eesti korvpallitalent siirdus Hispaania tippmeeskonda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kristjan Karpin.
Karl Kristjan Karpin. Foto: basket.ee

Spordiklubi RIM kasvandik Karl Kristjan Karpin asub sügisest treenima ja õppima Barcelona lähistel Badalonas. Hispaania meistriliigas palliv Badalona Joventut sõlmis 14-aastase ja 205 cm pikkuse eestlasega mitmeaastase lepingu, olles noormeest eelnevalt ka pikemalt tundma õppinud.

Karl Kristjan Karpin alustas korvpallitreeninguid treener Arkko Pakkase juures, hiljem treenis ta Indrek Reinboki ja Raido Roosi käe all. Ta aitas Spordiklubi RIM-il Eesti meistrivõistlustel võita klubile esimese meistritiitli (2014) ning Karpin valiti tookord ka finaalturniiri kõige kasulikumaks mängijaks. Lisaks esindas ta Korvpalliakadeemia Tallinna Kalev võistkondi EYBL-i sarjades, kirjutab basket.ee.

Praegu kuulub Karpin Eesti U16 noortekoondise kandidaatide sekka, kes valmistuvad 2015. aasta Euroopa meistrivõistlusteks.

«Soovime Karlile edu ja kannatlikust, sest see on alles ühe võimaliku ilusa sporditee algus,» märgivad spordiklubi RIM treenerid.

Pärast Karpini kevadist pikemat viibimist Badalonas ja seal peetud turniiri lausus treener Reinbok: «Kui välisklubi juurde minna, siis praegu tundub olevat õige aeg.»

Joventut on üles kasvatanud praegused Hispaania koondislased Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves) ja Rudy Fernandeze (Real Madrid) ning lisaks on nad andnud viimasel kümnendil Hispaania kõrgliigasse kõige rohkem mängijaid.

Spordiklubi RIM kuulub Korvpalliakadeemiasse Tallinna Kalev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles