Saksamaa jalgpalliklubi avas fännidele surnuaia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbedast urn Hamburg SV logoga.
Hõbedast urn Hamburg SV logoga. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa jalgpalliklubi Hamburg SV avas esimese Euroopa klubina oma toetajatele surnuaia, pakkudes fännidele võimalust olla maetud klubi kodustaadioni kõrval.

Surnuaias on kokku 500 hauaplatsi, kirjutab BBC.



«Paljud peavad seda ideed hullumeelseks ja veidraks,» ütles klubi juhatusse kuuluv Christian Reichert Saksamaa ajalehele Süddeutsche Zeitung. «Kuid me loodame oma tõsise julgustükiga kogu maailmas tähelepanu pälvida.»



Siiani oli maailmas vaid üks klubi, mis fännidele seesugust teenust pakkus – Argentina jalgpalliklubi Boca Juniors. Inglismaal on tavaks, et fännid soovivad, et nende tuhk puistataks lemmikklubi kodustaadionile.



Hamburgi klubi toetajatel tuleb välja käia 2350 eurot ehk ligi 37 000 krooni, kui soovivad lasta ennast matta staadionist umbes 80 meetri kaugusel asuvasse surnuaeda kirstus, mis on kaetud klubi lipu ning logoga.



Võimalik on osta ka ametlik klubi logoga urn. Vasest urn maksab 295 eurot ehk üle 4600 krooni. Hõbedast urni eest tuleb maksta 390 eurot ehk rohkem kui 6000 krooni.



Ideega tuli lagedale Altona surnuaia aednik Lars Rehder, kuna paljud fännid käisid sealt staadioni läheduse tõttu hauaplatse küsimas.



Klubi sellest teenusest kasu ei lõika, kuna kogu tulu läheb hauaplatside korrashoidmisele.



Altona surnuaia Hamburgi fännide piirkond on kaunistatud betoonist väravapostidega ning see on jagatud sarnaselt staadionile – olemas on nii tavatribüünid kui ka VIP-loožid.



Kiiremad fännid on endale hauaplatsi juba reserveerinud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles