Vähemusse jäänud Trans võitis kodus Tammekat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlutel võitis Narva Trans kodus 4:2 Tartu Tammekat. Võitjate kasuks lõid värava Roman Nesterovski, Vitalijs Zils, Svjatoslav Jakovlev ja Tanel Tamberg. Tartlaste tabamused kanti Kevin Rääbise ja Kristjan Tiiriku nimele. Kodumeeskond lõpetas kohtumise vähemuses, kuna 82. minutil teenis teise kollase kaardi Dmitri Barkov.

Enne mängu:

Trans on viimaste voorudega kinnistanud oma kohta liigatabelis kuuenda meeskonnana, olles kogunud 22 punkti. Sellega jäädakse viiendal kohal olevast Infonetist küll veel seitsme punktiga maha, kuid samas pole kellelgi ka võimalik neist eesootava vooruga mööda minna, sest seitsmendal tabelireal oleval Viljandi Tulevikul on neli punkti vähem.

Viimati alistas Trans võõrsil paduvihmas peetud kohtumises tänu äärekaitsja Tanel Tambergi väravale 1:0 Pärnu Linnameeskonna. Ühtlasi oli tegu uue peatreeneri Adjam Kuzjajevi esimese mänguga Transi eesotsas ning debüüdi tegi ka värskeim täiendus Vlasii Sinjavski.

Tammeka võitles kolmandat korda järjest tabeli kõrgemasse poolde kuuluva vastasega väga südilt ning asus ka Kristjan Tiiriku ilusast karistuslöögist juhtima, kuid sarnaselt kohtumistele Infoneti ja Levadiaga lubati vaid mõni minut hiljem endalegi kohe värav lüüa ja kaotati lõpuks 1:2. Tolles kohtumises kollase kaardi saanud Tauno Tekko ei saa tartlasi reedel Narvas aidata.

Vahepeal Pärnu üle saadud üliväärtuslik 1:0 võit on tartlastele siiski andnud vajalikku punktilisa ja enesekindlust ning tabelis ollakse 14 punktiga jätkuvalt kaheksandal kohal. Transi vastu võideti hooaja esimene omavaheline kohtumine tänu Martin Hurda kahele ja Tiiriku ühele tabamusele kodus 3:1, juunis võttis Trans aga kodus võimsa revanši, kui Tammeka võrku löödi koguni kuus palli ja kübaratrikiga hiilgas Vitalijs Zils. Tammekal on seega, mille eest piirilinlastele tasuda.

Võrreldes eelmise vooruga saab Kuzjajev taas kasutada põhimehi Roman Smiškod, Pavel Avdejevit ja Volodõmõr Kilikevitšit.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Pärnus edukalt alustatud koostöö minu ja klubi vahel on tuleviku vundament. Olen viinud end kurssi ka meie järgmise vastasega. Tammeka on tugev meeskond ja tingimata ei saa mäng olema lihtne. Teeme kõik selleks, et võtta kolm punkti.»

Transi ründaja Vlasii Sinjavski: «Võistkond treenib hea tujuga ja võidu mõtetega. Eelseisvale mängule seame ülesandeks kolme punkti võtmise ja meie kodupublikule põneva mängu pakkumise. Omalt poolt luban maksimumi anda.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Kalju mäng näitas, et meie kaitsetegevus on paranenud, aga endiselt on veel palju küsimusi, mis vajavad lahendamist. Usun, et oleme Kalju mängust ära taastunud ning oleme sada protsenti mänguks valmis.»

Tammeka keskkaitsja ja kapten Jürgen Lorenz: «Järgmisena ootab ees meid Narva, kes said eelmises voorus võidu Pärnu üle, meie saime aga napi kaotuse Kaljult. Tulemas on kindlasti väga raske ning võitluslik mäng, kus mõlemad pooled soovivad oma punktisaaki täiendada. Võtame Kalju mängust positiivse kaasa ning lähme Narva kolme punkti järele!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles