Lauri Ausi mälestussõit toob Piritale Euroopa ja Eesti rattatipud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune võitja Silver Schulz finišeerimas.
Mullune võitja Silver Schulz finišeerimas. Foto: Raigo Pajula/Maxima Eesti

Tänavu 2. augustil Pirita-Kose-Kloostrimetsa toimuval Maxima GP Lauri Ausi XII mälestussõidule on oodata osalema kõrvuti Eesti rattatippudega ka noori tulevikutegijad kõikjalt Euroopast.

«Kuna vaid neli päeva hiljem algab Tartus maanteesõidu EM on sellel ajal Eestis tõenäoliselt kohal kogu Euroopa noorte ratturite koorekiht, siis on traditsiooniline võidusõit Pirital heaks vormi testimise kohaks,» lausus peakorraldaja Tõnu Tamm.

Kell 11 algavale profiratturite 126-kilomeetrisele põhisõidule on Tamme sõnul oodata suurt hulka Tartus EM-il startivaid võistlejaid. «Oodata on kindlasti Eesti ning Soome ja Läti rahvuskoondiste parimate mõõduvõttu,» kirjeldas Tamm.

Lisaks profisõidule on Lauri Ausi XII mälestussõidul kavas tõsisematele rattaharrastajatele mõeldud 54-kilomeetrine rahvasõit ning kuuekilomeetrine peresõit ja kõige väiksematele rattasõpradele mõeldud tillusõit 200 meetri pikkusel distantsil.

Maxima GP on nii profiratturitele kui harrastussõitjatele ja peredele suunatud sportlik võistlus, mida korraldatakse juba 12. korda traagiliselt hukkunud Eesti tippratturi Lauri Ausi mälestuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles