Rattaorienteerumise Eesti meistriks tuli Lauri Malsroos

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Malsroos mullusel MMil Bialystokis.
Lauri Malsroos mullusel MMil Bialystokis. Foto: Arbo Rae

Võrumaal Sõmerpalus võisteldi laupäeval rattaorienteerumise Eesti meistritiitlitele lühirajal. Lahtistel võistlustel osales kokku 140 võistlejat 7 riigist. Nii meeste kui ka naiste põhiklassis pakkusid meie parematele tugevat konkurentsi  mitmed maailmanimed naaberriikidest.

Esmakordselt kasutati rattaorienteerumise Eesti meistrivõistlustel uudset puutevaba märkesüsteemi, mis võimaldab läbida kontrollpunkte täiskiirusel, märke tegemiseks peatumata. Märkesüsteem toimis laitmatult ja meeldis võistlejatele väga. Markus Puusepa planeeritud rajad pakkusid vaheldusrikast orienteerumist ja pigistasid maastiku poolt pakutavast välja maksimaalse.

Meestest teenisid Eesti meistrivõistluste medalid mullused teatesõidu maailmameistrid Lauri Malsroos, Tõnis Erm ja Margus Hallik. Kevadel Balti meistrivõistlustel kõik kolm distantsi võitnud Malsroos püüdis kaks minutit eespool startinud Ermi poolel rajal kinni ja mehed lõpetasidki paarisrakendis. Külalisvõistlejatest oli parim maailma edetabeli esinumber, venelane Anton Foliforov, kes kaotas Ermile 5 sekundiga. Margus Hallik oli üldjärjestuses viies, kaotades vaid 3 sekundiga soomlasele Anders Blomsterile.

Naiste põhiklassis tuli Eesti meistriks üldjärjestuses 7. kohaga lõpetanud Ingrit Kala. Talle järgnesid Eleri Hirv ja Kaisa Raudkepp. Üldjärjestuses oli  kiireim maailma edetabeli teine number, Svetlana Poverina Venemaalt, kellele järgnesid leedulannad Asta Simkoniene ja Ramune Arlauskiene.

Pühapäeval võisteldakse samas kohas Eesti meistrivõistluste medalitele tavarajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles