Barcelona presidendiks valiti ootamatult suure eduga taas Bartomeu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona presidena jätkab Josep Maria Bartomeu.
Barcelona presidena jätkab Josep Maria Bartomeu. Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi presidendi ametis jätkab Josep Maria Bartomeu, kes kogus eile õhtul peetud valimistel üllatavalt suure häältehulga.

Bartomeu võitu peeti küll ootuspäraseks, kuid ootamatu oli see, et Barcelona senise presidendi poolt hääletas koguni üle 50% otsustajatest. Järgmiseks kuueks aastaks presidendiks valitud Bartomeu kogus 54,63 protsenti häältest, tema suurim konkurent Joan Laporta, kes pidas Barcelonas presidendiametit aastatel 2003-2010, sai 33,03 protsenti häältest. Kahe ülejäänud kandidaadi Agusti Benedito ja Toni Freixa häältesaak jäi marginaalseks.

Bartomeu asus Barcelona presidendi ametisse mullu jaanuaris pärast seda, kui senine president Sandro Rosell seoses Neymari ülemineku ümber puhkenud skandaaliga ametist lahkus. Hoolimata sellest, et Barcelonat karistati üleminekute keeluga, tegi klubi eelmisel hooajal puhta töö, võites nii Meistrite liiga, Hispaania liigatiitli kui ka Hispaania karika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles