FIFA endine tippjuht pääses hiigelsuure kautsjoni vastu vabadusse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku joonistus kohtupingis seisvast Jeffrey Webbist (vasakul).
Kunstniku joonistus kohtupingis seisvast Jeffrey Webbist (vasakul). Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu endine kõrge ametnik Jeffrey Webb pääses USAs kautsjoni vastu vabadusse, tasudes nõutud 10 miljoni dollari suuruse summa.

Eile kohtuniku ees seisnud Webb, kes kinnitas, et on kõikides talle ette heidetavates tegudes süütu, peab kandma elektroonilist jalavõru ega tohi ilma FBI-lt eriluba taotlemata oma New Yorgi kodust enam kui 30 kilomeetri kaugusele liikuda. Samuti pidid nii Webb kui ka tema naine loovutama ametivõimudele oma passi, kirjutab Wall Street Journal.

Kautsjoni tagatiseks on Webbi ja teme pereliikmete vara, mis peaks samuti tagama selle, et kunagi FIFA asepresidendi ametit pidanud mees riigist ei põgeneks. Kokku pantis Webbi pere kümme kinnistut, kolm autot, hulga ehteid ja sularaha, lisaks Webbi pensionifondi. Kohtunik lisas seejuures, et kautsjonitingimuste täitmise eest peavad vastutama ka Webbi naine, vanemad ja vanaema.

Webb on esimene maikuus Šveitsis vahistatud seitsmest FIFA ametnikust, kes USAle välja anti. Kokku süüdistatakse korruptsioonis 14 FIFA liiget, kes väidetavalt võtsid altkäemaksu enam kui 150 miljoni dollari ulatuses. Webbile pannakse süüks väljapressimist seoses kommertsõiguste müügiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles