Lohelaudur Kristiin Oja tuli MM-etapil 5. kohale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin Oja Tarifa MM-etapil.
Kristiin Oja Tarifa MM-etapil. Foto: VKWC

Lohesurfi MM-sarjas ehk Virgin Kitesurf World Championships (VKWC) kolmas etapp lohelaua vabastiilis toimus Hispaanias Tarifas. Tarifa linn on lohelaudurite hulgas väga hinnatud koht, kuid sealsed tugevad tuuled võivad võistlemise kohati raskeks muuta. Ka sellel võistlusel said võistlejad tunda tugevat levantet, mis pani sõitjaid valima oma võistlusvarustuseks kohati kõigest 4m2 lohed, milletaolisi kasutatakse tihti õppelohedena.

Kohal olid kõik  tuurile kvalifitseerunud võistlejad ja vees võis näha maailma tipptasemel etteasteid. Naiste arvestuses tuli esikohale tuuri sarja üldliider  Karolina Winkowska Poolast, teine oli hispaanlanna Gisela Pulido ja kolmas brasiillanna Bruna Kajiya. Eesti lohelaudur Kristiin Oja (North, Ion, Aloha, Plaat Detail, Estren Rakennus, Relaxor) saavutas 5. koha, mis on tema selle aasta parim tulemus.

«Ootasin väga Tarifa etappi, kuna treenisin seal kogu talve. Võistluskohaks oli üks minu lemmikrandasid siin - Balnaerio. Võistluste ajaks oli tuul väga tugev, puhudes 25-35 sõlme ning kasutasin oma kõige väiksemaid lohesi. Mul õnnestus tulla esimeses sõidus teiseks, pärast maailmameistrit Karolina Winkowskat ning teises ringis edastada Hannah Whiteleyt. Kolmandas ringis polnud kahjuks õnn minuga ning minu lohe kukkus allatuult poi otsa, kust mul seda üles saada enam polnud võimalik. Seega ei õnnestunud mul oma parimaid trikke demostreerida. Olen siiski väga õnnelik oma tulemusega ning ootan põnevusega järgmist etappi Fuerteventuras,» kommenteeris Oja.

Meeste arvestuses võitis Carlos Mario (Brasiilia), teisele kohale tuli Marc Jacobs (Uus-Meremaa) ja kolmandale  Liam Whaley (Hispaania).

Järgmine etapp toimub 3.-8. augustil Fuerteventura, Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles