Hurt selgitab: Luigend vajas keskkonnavahetust, Tukiainen treenis üle

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norbert Hurt.
Norbert Hurt. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Jalgpalli Eesti meistriliigas tänu Gert Kamsi hilisele väravale 1:0 Paide alistanud ja liigatabelis liidriks tõusnud FC Flora saatis üleminekuteakna viimasel päeval laenule kaks seni olulist mängijat – poolkaitsja Karl-Eerik Luigend siirdus hooaja lõpuni Paide Linnameeskonda ja soomlasest ründaja Sakari Tukianen Viljandi Tulevikku.

Üllatavam oli Luigendi ajutine lahkumine, sest 22-aastane poolkaitsja on juba mitu hooaega järjest kuulunud Flora põhitegijate sekka. Tänavugi on Luigend Premium liigas platsil käinud juba 14 mängus, mahtudes seejuures neist kõigis peale ühe algkoosseisu. Teisalt ei ole ta näidanud sugugi nii säravat mängu nagu varasematel aastatel, mida tunnistas ka Flora peatreener Norbert Hurt.

Karl-Eerik Luigendi (vasakul) esitused pole sel aastal olnud nii säravad kui loodeti. FOTO:
Karl-Eerik Luigendi (vasakul) esitused pole sel aastal olnud nii säravad kui loodeti. FOTO: Foto: Toomas Tatar

«Me oleme kaks aastat natuke nuputanud, kuidas saaks tema parimat realiseerida. Eelmisel aastal oli ta mingil ajal väga hea, aga nagu näha, pole ta pärast seda sama taset saavutanud. Tundsime koos, et võib-olla oleks vahepeal hea asju kõrvalt näha,» selgitas Hurt. «Ta on kaua ühes keskkonnas olnud ja võib-olla neli kuud natuke teises režiimis töötamine annab värskuse, et ta saaks uuesti tagasi tulla.»

Hurt rõhutas, et tema ja Luigendi suhted on jätkuvalt positiivsed. «Ta on emotsionaalne mängija, mis on iseenesest hea, aga osata oma emotsioone õigesti suunata ei ole nii lihtne. Mängija ise tundis nii ja klubi poolt tundus ka selline samm mõistlik. Mulle pakkus tegelikult esimesena seda ideed tegevjuht Jaak Prints, aga selgus, et ka Luigend ise oli sellele mõelnud. See oli heas mõttes mõlemapoolne idee. Täna rääkisime veel ilusti asjad läbi ja kõik oli positiivne,» ütles Hurt.

Tukianeni mure – ületreening

23-aastane soomlasest ründaja Tukiainen saabus Florasse talvel pärast suurepärast hooaega Soome kolmandas liigas, kus ta lõi 27 vooruga kõigi aegade rekordit märkivad 40 väravat. Hurt lausus, et Flora särgis hooaja esimese poolega neljal korral jala valgeks saanud soomlase esitusi pärssis pisut ülepüüdlikkus.

Sakari Tukiainen on seni Flora eest löönud neli väravat. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja
Sakari Tukiainen on seni Flora eest löönud neli väravat. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Temal on vaja kindlasti mängupraktikat, tal on kunagisest ajast auk sisse jäänud,» viitas Hurt ka Tukianeni senisele karjäärile. «Praegu on meil Prosa tagasi, [Joonas] Tamm on olemas, ka [Irakli] Logua suudab tippu mängida. Tal on vaja kindlat mängukeskkonda ja pigem kõrgliigas kui esiliigas. Kindlasti ta tahab palju ning on väga palju ise juurde teinud ja võib-olla ka natuke sellega näppu lõiganud. Ei ole seda värskust – teeb ise lisatrenni ja nõuab endalt natuke liiga palju. Oleme ilusti rääkinud, et tal on aega, ta on ise ka väga positiivselt meelestatud,» sõnas Hurt.

Florast on tänavu lisaks Tukiainenile ja Luigendile laenule siirdunud nii ründaja Martin Kase ja kaitsja Gerdo Juhkam (mõlemad Tulevikku) kui ka kaitsja Joosep Juha (Paidesse). Hurt ei pelga siiski, et nädala pärast Postimehe telemängus igipõlise rivaali Levadiaga kohtuv Flora liialt õhukeseks jääks. «Eks me oleme asjad ikkagi läbi mõelnud, meil on tugevad noored ja sel hooajal pole meil olnud kerge niikuinii. Igas mängus on meile omajagu väljakutset, aga neisse meestesse me usume ja nendega teeme tööd,» lausus ta.

Hurt mängust Paidega: oli käike, mis aitasid tempot hoida

Võit Paide üle tuli Florale raskelt, kuid Hurt jäi sellegipoolest meeskonna mänguga rahule. «Ei saagi öelda, et millestki puudu jäi. Paide on olnud viimasel ajal tugev ja näidanud head mängu, ühel hetkel otsustasid nad langeda kaitses viiese liini peale ja tegid mängu väga tihedaks. Sealt lahti harutamine ei saagi olla kerge,» sõnas Hurt, olles ühtlasi rahul elu teise kõrgliiga mängu järjest teinud 18-aastase poolkaitsja Jan Kokla ning pika vigastuspausi järel taas vormi koguva ründaja Albert Prosa esitustega. «Mul on hea meel, et Kokla sai terve mängu juurde, Prosa sai tulla mängu sisse. Meil oli käike, mis aitasid hoida tempot peal,» kiitis Hurt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles