FIA astus Bianchi surma järel esimese sammu turvalisuse suurendamiseks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi avarii õnnetuspaik.
Jules Bianchi avarii õnnetuspaik. Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaanne Bild teatas täna, et pärast nädalavahetusel teatavaks saanud traagilist uudist F1 sarja sõitja Jules Bianchi surmast, kavatseb Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) võtta turvalisuse suurendamiseks kasutusele miniatuursed kaamerad.

Bildi info kohaselt on FIA-l plaanis juba lähematel kuudel hakata testima minikaamerate prototüüpi, mis peaks olema 8 cm suurune. Kaamerad kinnitatakse kas kokpiti äärde või tahavaatepeegli külge ning need peaksid filmima sõitjate peade võnkeid.

Selliste andmete salvestamine annab FIA avariide uurijatele võimaluse, et mõelda uusi lahendusi selleks, kuidas parandada ohutust, mis puudutab sõitjate peade kaitsmist. Bildi andmetel on FIA-l pärast katsetamist kavas paigaldada kaamerad 2016. aastal autodesse püsivalt.

Turvalisuse suurendamise küsimus kerkis teravalt päevakorda pärast seda, kui nädalavahetusel suri üheksa kuud koomas viibinud Manor Marussia sõitja Jules Bianchi. 25-aastane prantslane sõitis mullu oktoobris Jaapanis otsa rajatraktorile ning tal diagnoositi raske ajutrauma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles