Kogu profikarjäär ühes klubis: kas ülim lojaalus või mugavus?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Doronin Rocki riietusruumis. Teised nimed klubis vahetuvad, tema on jäänud.
Marek Doronin Rocki riietusruumis. Teised nimed klubis vahetuvad, tema on jäänud. Foto: Margus Ansu

Spordimaailm tunneb väheseid tippsportlasi, kes on kogu oma profikarjääri veetnud ühes klubis. Kui mõelda sellistele tegevmängijatele Eestis, siis korvpallis meenub Tartu Rockist Marek Doronin, võrkpallis Tartu Bigbanki libero Rait Rikberg, käsipallis Põlva Serviti puurilukk Eston Varusk ja jalgpallis Tartu Tammeka legend Kristjan Tiirik*.

Tuntumatest välismaistest tegevsportlastest võib välja tuua NBA korvpallurid Kobe Bryanti (Los Angeles Lakers) ja Tim Duncani (San Antonio Spurs), jalgpalluritest FC Barcelona tähe Lionel Messi.

Viimastel nädalatel on maailma meedias palju kirgi kütnud Madridi Reali jalgpalliklubi ja nende kauaaegse väravavahi Iker Casillase inetu lahkuminek. 34-aastane Casillas on kogu senise profikarjääri veetnud Hispaania suurklubis, mistõttu tekitas legendi minema saatmine paljudes pahameelt. Kui oleks tema teha, oleks temastki saanud ühe-klubi-mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles